Meny
Hälsoångest / Personligt

Att leva med rädsla för döden – en föreläsning om hälsoångest

Som en peppad disktrasa. Det är lite så jag känner mig. Som en väldigt peppad men helt urvriden disktrasa. Jag håller på att landa efter en riktig urladdning förra veckan i Partille. Allt började med ett mail i slutet av juni och i tisdags stod jag i hörsalen i Partilles Kulturrum och höll mitt livs första föreläsning om hälsoångest. Jag hoppas att det inte var den sista.

Har du hittat hit för att du är intresserad av min föreläsning om hälsoångest. Klicka dig gärna vidare hit där du kan läsa mer om den och min historia om hur det är att leva med hälsoångest.


Jag satt på jobbet och tittade till på telefonen när den blinkade till. Någon hade använt sig av kontaktformuläret i min blogg och ville mig något. Det är långt ifrån alla gånger det ens är värt att höja på ögonbrynet. Men det var det denna gången.

Föreläsning om hälsoångest

I inkorgen låg ett mail från Partille kommun med en förfrågan om det fanns en möjlighet att boka mig för en föreläsning för allmänheten om min hälsoångest. OM det var möjligt. Det fanns inte ens någon mening att spela svår. Självklart ville jag göra detta.

Hälsoångest här i bloggen

Häsloångesten har fått en mindre framträdande roll här i bloggen. En kategori under Personligt här upp i listen och ett antal inlägg med ganska långa mellanrum. Alla med grunden i det inlägg som fått följa med från min gamla blogg. Inlägget från april 2014 som berättar hur allting började. Inlägget som också lett till att det skrivits en hel del artiklar under åren.

Och nu låg det en förfrågan i min inkorg om jag kunde hålla en föreläsning för allmänheten i Partille. Jag svarade ja på stående fot.

Dagen D

Fyra månader senare var det så dags i tisdags. Material till föreläsningen finns. Men inte förrän så sent som förra helgen tog det sin slutliga form. Jag var inte nervös. Jag kände mig så säker i ämnet. Och jag tänkte att om det fanns någon som kom och lyssnade fanns det säkert ett intresse.

Föreläsning Hälsoångest

Jag har stått inför publik och pratat mängder av gånger och jag har stått på scen inför flera hundra personer myggad och allt. Publiken har varit både stora och små grupper. Jag har läst nyheter i lokal-TV. Och jag har blivit intervjuad i flera olika sammanhang och gjort ännu fler intervjuer med andra. Jag har hållit tal och till och med sjungit på både bröllop och födelsedagskalas. Men jag har aldrig stått och berättat om mig och min historia.

Hur intressant är min hälsoångest?

Föreläsning Hälsoångest

Jag var inte nervös. Men jag funderade en del på hur intressant min resa kunde vara.

Och sen började det. Och jag berättade. Såg leendena i bänkraderna. De igenkännande minerna. Nickningarna. Jag fick frågor efteråt och det fanns de som dröjde sig kvar och pratade vidare.

Det är inte så svenskt men jag måste säga det. Det gick riktigt bra! Jag fick massor av fin feedback från både gäster och min uppdragsgivare.

Sedan åkte jag tillbaka till hotellet. Tog ett glas bubbel och en räkmacka. Vad annars när man är i Göteborg. Och så bestämde jag mig. Detta var första – men inte sista gången jag gjorde detta.

Vi behöver prata om hälsoångest

Vi behöver prata mer om ämnet hälsoångest. Jag önskar att vi inte behövde det. Men nu behövs det och jag tänker prata så länge någon vill lyssna.


Vill du boka mig som föreläsare? Kontakta mig på tonerimedia [at] gmail.com

Mer om min historia och hur allting började kan du läsa här. Artiklar skrivna om mig finns samlade i detta inlägg.

No Comments

    Leave a Reply