Meny
Reseberättelser / Reseinspiration / Resor

Om resebloggarna själva får välja

Vilket inlägg är lite mer speciellt än alla andra om resebloggarna själva får välja? Resebloggar-communityn som jag har äran att fått bli en del av är fantastisk på att hylla varandra och andras inlägg. Men vad händer om man får frossa i sina egna inlägg och välja det man själv tycker bäst om eller det som betytt mest? Bilden i början av detta inlägg kommer från Ann-Louise på Från stad till strand.se och hennes favoritinlägg från Chicago.

Kanske var det den speciella San Francisco-luften eller det faktum att jag var på andra sidan jorden på väg till den helt andra sidan. Men i ett infall lade jag i en av de resebloggargrupper jag är med i på Facebook upp detta inlägg:

Kanske blir man lite extra eftertänksam på andra sidan jorden? Kanske är jag bara tacksam för den nya värld av härliga peppande människor jag hittat sedan jag startade min blogg?

Sitter här i San Francisco och funderar. Om du skulle lyfta fram ett av inläggen på din blogg. Det du är mest stolt över. Eller det som betytt mest på vägen. Det mest lästa eller det mesta eller bästa av någon annan anledning. Vilket skulle det vara och varför?

En fantastisk tråd om resebloggarna själv får välja

Resultatet och svaren blev en fantastisk tråd där jag fått ta del av de olika bloggarnas egna favoriter olika kategorier. Och jag insåg ganska snabbt att det var alldeles för fantastiskt för att inte dela med mig av dem alla i ett inlägg så att även ni får ta del av dem. Så här kommer de utan någon inbördes ordning förutom den ordning som kommentarerna gjordes i inlägget.

De bästa, mest betydelsefulla, mest lästa eller bästa blogginläggen av någon helt annan anledning. Om resebloggarna själv får välja.

Medmänsklighet i Gambia och spa i Serbien

Marlene (aka Fd Ensamma mamman) väljer ett inlägg som bevisat att det finns så mycket medmänsklighet i världen och som fångar mig direkt. Det handlar om geten Svea och om hur man med små medel kan bidra med så mycket. Geten Svea är numera mamma till två killingar avslöjar också Marlene. Inlägget hittar du via länken här nedan:

Johanna på johannaelisabet.com har som så många andra svårt att välja ett inlägg men väljer till slut ett inlägg som blivit populärt och som även fångar mig och gör att jag vill sätta av idag och åka till Serbien. Det är inte bara ett spa Johanna berättar om. Det är om ett land, om en ritual, historia. Läs och inspireras här

Dourodalen och USA

Resebloggarnas bästa
Foto: Eva Gyllenberg på rucksack.se

Eva på rucksack.se berättar om sin egen favorit. Inlägget om Dourodalen. Statistikmässigt menar hon att det är bara hon själv och numera även jag som har läst det. Något jag absolut inte kan gå med på. Både berättelsen och de underbara bilderna är värt mer. Och Dourodalen står numera på min önskelista över platser jag vill åka till.

En annan Eva på Evas resetips lyfter fram ett superhärligt inlägg från när de var och hälsade på sin dotter i USA. Underbart bekant i vissa delar för mig och nytt i andra. Och jag blir riktigt sugen på Washington. Förutom det noterar jag noggrant tipsen om Niagarafallen.

”Hela kartan” tipsar om Tilos

Tilos-1
Ön Tilos från inlägget på The Whole Map. Bildcred: The Whole Map.

Det är inte svårt att förstå att Gustav på TheWholeMap tipsar om deras inlägg om Tilos när man ser bilden ovan. Vi blev riktigt förtjusta i Skiathos när vi var där 2017 och det gläder mig så fantastiskt att få detta tips om Tilos, som ger mig Skiathos-vibbar de luxe. Inlägget lyfts fram både för att det är en fantastisk destination och för att de fått fin feedback på inlägget. Och jag förstår verkligen varför.

Family Earth Trek har svårt att välja men tipsar om ett inlägg som ligger dem varmt om hjärtat. Ett härligt inlägg om Schweiz hela vårblomsprakt.

Om livets viktiga vägval

Moa på Lycklig och levande nu skriver i efterhand att hon kanske inte verkat tolka min frågeställning som alla andra. Men det är ju precis det som är meningen. Frågan var vilket inlägg som låg lite extra varmt om hjärtat, för att det varit populärast, för att man är mest nöjd med det inlägget, för att det öppnat någon dörr eller helt enkelt någon helt annan anledning. Och Moa väljer inlägget som handlar om när hon omvärderade livet, lyssnade inåt och sa upp sig. Ett inlägg som jag personligen inspireras oerhört mycket av. Och Moa, jag är superglad att du uppfattade frågan precis som du gjorde.

Uddevalla och det bästa-värsta

Härliga Tina på WorldbyTina vill lyfta fram detta inlägg om hennes före detta hemstad Uddevalla. Och sånt gillar jag. Att blogga om resor behöver inte betyda att skriva om det som ligger längst bort. Ibland är det det som ligger oss närmast som är det allra häftigast.

Har du hört talas om bästa-värsta? Nu har du det! Eva på levasomeva.se delar med sig av ett inlägg som tar mig genom en känslomässig bergodalbana från förtjusning, till förfasning från skratt till tårar. Inlägget hittar du via nedan länk.

Fjällvandring på Kungsleden och Doktorn kan komma

Finns det en genväg till pannacottan så tar man den. Den textraden och många fler inspirerande hittar man i Sofia på Fantasiresors berättelse från deras vandring på Kungsleden mellan Abisko och Nikkaluokta. Att hon väljer att lyfta fram just detta inlägg är bland annat för att hon fått respons om att inlägget inspirerat fler till vandring. Och det kan jag skriva under på.

Från Abisko till Doktorn kan komma tar vi oss med Helena på ohdarling.org
Helena har också svårt att välja och lyfter fram två olika inlägg från sin blogg varav jag väljer det ena. Inlägget från när hon besökte en liten stad i Australien och inspelningsplatsen för sin favoritserie Doktorn kan komma. Själv har jag inte sett ett enda avsnitt av serien men kan verkligen via berättelsen förstå hur stort det är att komma in i scenerna från något man följt på TV. Funderar fortfarande på vad som skulle få lika stort intryck på mig dock.

Coopers crossing eller som det heter i verkligheten – Minyip. Inspelningsplatsen för Doktorn kan komma som Helena på Oh darling besökt. Bildcred Helena på Oh darling

Från Chicago till Damaskus

Ann-Louise på Från stad till strand lyfter fram ett av de inlägg hon är mest stolt över själv som sin favorit. Chicago är en av hennes favoritstäder och detta inlägg med allt du behöver veta för ett besök där är definitivt värt att spara inför en resa. Tackar också ödmjukast för lånet av bild till inledningen av detta inlägg.

Cathinka från På vift tipsar i sin tur om hennes inlägg om Damaskus. En resa men ändå två. En resa på två olika plan. Ni förstår varför när ni klickar er vidare hit.

Allt annat än resmål och lite till

Att resebloggandet handlar om så mycket mer än bara guider och resmål visar våra två sista härliga resebloggare om. Det är Madeleine på firstmorning.se och Gunilla på 4000mil.se som båda lyfter fram inlägg om det där runt om själva resandet.

Madeleine berättar att deras blogg fullkomligt exploderade den dagen hon skrev det mycket viktiga inlägget om Att resa med paniksyndrom och fobier – går det? Gripande och så viktigt!

Gunilla på 4000mil.se som först tänkte att hon inte hade något att bidra med i tråden kom till sist, tack och lov, till sans och lyfter sitt inlägg Att bli sjuk eller råka ut för en olycka på resan. Ett inlägg med mängder med viktiga fakta för oss som reser men berättat med den vanliga inlevelsen som Gunilla besitter. Dessvärre efter en ganska allvarlig olycka hon själv råkade ut för. Ett inlägg som gav mig rysningar över hela kroppen flera gånger om.

Och jag då?

Ja du, ska jag själv lyfta fram ett inlägg då sitter jag ju här och tycker att det är precis lika svårt som alla andra. Men. Tittar vi bara lite torrt och tråkigt på mitt mest lästa inlägg sedan jag startade bloggen i slutet av oktober 2018 då är det mitt inlägg med Mina bästa tips för att resa billigare.

Det inlägget är dock tätt följt av ett inlägg från just en av de där resorna jag själv reste billigare. Till Los Angeles i SAS Plus och SAS Business. Med hjälp av intjänade Eurobonuspoäng.

Men ingenting av allt det där hade ändå varit något jag hade velat tipsa om. Om det inte hade varit för att Kungen kom och ”förstörde” upplevelsen i Business class. Det inlägget vill jag lyfta fram eftersom det är ett inlägg jag aldrig någonsin trodde att jag skulle få skriva.

Kungen och jag i Business class
Jag, sambon och ett par till på rad ett.

Tack alla fina resebloggare och kollegor för att ni bidragit med era bästa inlägg så att detta inlägget var möjligt att skriva. Utan er hade jag aldrig haft så mycket inspiration till att fortsätta skriva.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

15 Comments

 • Tina
  3 juli, 2019 at 12:59

  Vilket fint inlägg med massa tips! Kom precis på att mina gamla länkar inte funkar eftersom jag bytt plattform, denna är den korrekta om du vill byta ut=) http://worldbytina.se/2017/03/03/this-is-uddevalla/

  Reply
  • corneliatoneri
   5 juli, 2019 at 13:28

   Tack snälla 🙂 Måste ha missat denna kommentaren ser jag nu. Byter såklart ut länken på momangen.

   Reply
 • Sofia / Fantasiresor
  3 juli, 2019 at 20:30

  Vilket härligt inlägg! Kul att få vara med på ett hörn.

  Reply
  • corneliatoneri
   5 juli, 2019 at 13:33

   Tack snälla! Och tack för att du var med och bidrag med ett helt fantastiskt inlägg!

   Reply
 • Ann-Louise
  5 juli, 2019 at 11:56

  Så mycket inspiration i det här inlägget! Tack för länk och kul att du valde att ha min bild högst upp.

  Reply
  • corneliatoneri
   5 juli, 2019 at 13:35

   Tack för att jag fick låna. Tyckte den passade så bra i början <3

   Reply
 • Linda
  8 juli, 2019 at 12:56

  Spännande inlägg! Vill du dela med dig av vilka grupper på Facebook som en som resebloggare kan gå med i?

  Reply
  • corneliatoneri
   9 juli, 2019 at 18:22

   Självklart 🙂 Sök på Rese- och utlandsbloggar och se om du får fram den, annars hör du av dig igen så ska vi se om vi kan lösa det. Lycka till.

   Reply
 • Moa
  25 juli, 2019 at 22:25

  Helt missat detta inlägg – tack för fina ord!

  Reply
  • corneliatoneri
   25 juli, 2019 at 22:47

   Tack själv för ditt härliga inlägg. ??

   Reply
 • Helena
  29 augusti, 2019 at 04:18

  Har helt missat detta inlägg. Ja fram tills nu då. Så otroligt fint och så mycket inspiration det finns här! Tack för att jag fick vara med på ett litet hörn. Hörde förresten att du är arbetskamrat till min sambo, så roligt! 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   30 augusti, 2019 at 17:51

   Detta var lite roligt faktiskt. Min sambo som också jobbar på samma jobb pratade ju med Kenny för ett par år sedan när de var på tjänsteresa och kom hem och berättade om din blogg och din insta. Långt innan jag ens hade en tanke på Lite mera rosa. Och nu några år senare så hade jag liksom ingen aning om att det var du. Världen är bra liten 🙂 Kul att du kom på det. Och tack för att jag fick låna ditt inlägg till mitt.

   Reply
 • Helena
  21 september, 2019 at 23:23

  Ja världen är så liten ibland. Jag visste dock inte att du inte visste att det var jag, utan trodde att du hade koll på det. Kenny sa det för ett tag sen och sa ditt namn och tyckte jag kände igen det på något sätt. Och var ju såklart tvungen att leta fram exakt vem du var eftersom vi ju typ är resebloggarkollegor, hehe. Tack själv för att du tog med mitt bidrag!

  Reply
  • corneliatoneri
   21 september, 2019 at 23:27

   Haha, nej det blev ju en lite rolig historia av alltihop. När Andreas berättade om ditt Insta och din blogg första gången när han och Kenny varit på kurs ihop var ju jag ”inte i branschen” ?? Men nu får jag nog kalla oss lite av kollegor. Fast jag känner mig mest som PRAO ?

   Reply
 • Helena
  21 september, 2019 at 23:23

  Ja världen är så liten ibland. Jag visste dock inte att du inte visste att det var jag, utan trodde att du hade koll på det. Kenny sa det för ett tag sen och sa ditt namn och tyckte jag kände igen det på något sätt. Och var ju såklart tvungen att leta fram exakt vem du var eftersom vi ju typ är resebloggarkollegor, hehe. Tack själv för att du tog med mitt bidrag! 🙂

  Reply

Leave a Reply