Meny
Hotelltips / Resor

Hotellfrukost – den ultimata vardagslyxen

Lite mera rosa, ni minns vad det står för va? Att leva livet med lite mera glädje. Lite mera sådant som gör vardagen lite gladare, lite härligare, lite lyxigare. Och vad kan vara lyxigare än att vakna en regnig söndagsmorgon i mars och bestämma sig för att åka till närmaste hotell för att avnjuta en hotellfrukost?

Det gjorde vi idag.

Klockan ringde strax efter fem trots att det var söndag. Det händer en gång om året. Första Formel1-loppet för säsongen. Det sänds från Australien och på den vägen är det. Loppet var klart när klockan närmade sig åtta och då gjorde vi oss någorlunda anständiga och hoppade i bilen för att rulla bort till Quality hotell The Box och avnjuta en härlig frukostbuffé. Första gången här på hotellet faktiskt. Vi har tidigare varit här och spa:at och jag har även jobbat här en dag för inte så länge sen men frukosten har jag inte testat innan.

Den får definitivt godkänt.

Nu byter jag AW mot BW

Jag tror att vi är många som är eniga om att hotellfrukost är bland det bästa med att bo på hotell. Kanske är du som jag och drar dig inte för att någon gång då och då springa inom ett café för att köpa en gokaffe eller kanske till och med något till frukost. För inte många fler kronor alls kan man faktiskt få en hel frukostbuffé. Varför gör man inte det oftare?

Är du vän med mig och läser detta kan du vara ganska säker på att våra vanliga AW:s kommer att bytas ut mot BW:s. Alltså before work och därmed frukostbuffé. Det man missar är väl möjligen ett glas bubbel. Men kör man helgfrukost kanske man till och med skulle kunna unna sig det.

Det finns frukostar och frukostar

Det är inte sällan jag betygsätter en hotellvistelse utifrån upplevelsen från frukostbuffén. Och det är mycket sällan en hotellfrukost får genomgående minus. Jag tror ni känner igen det. Äggröran var himmelsk men baconet kunde varit lite mer knaperstekt. Man kunde göra egna våfflor men croissanterna saknades. Kaffet var lite för svagt men utbudet av juicesorter magiskt. Den värsta upplevelsen jag personligen varit med om var nog på Story hotel Riddargatan i Stockholm. Där saknades äggröra helt. Den enda äggvarianten var kokt. Det är min absolut sämsta frukostupplevelse och jag har förstått att på Story hotel är det kokt ägg som gäller oavsett vilket hotell du besöker.

En av de bättre frukostupplevelserna har jag från Quality hotell Winn i Göteborg där vi bodde en natt när vi kommit hem från Thailand. Jag berättade mer om det i slutet av detta inlägg. Där fanns verkligen lite av allt men inte överdrivet. Det lilla extra helt enkelt.

Frukosten på The Box kan du se ett provsmak på i bilder här.

Scandic ett föredöme på hotellfrukost

Kolla gärna upp innan om du behöver boka frukost eller om det är drop in på buffén. På vissa ställen är det så poppis att äta frukost utan att ha bott på hotellet att det kan vara fullt. Så är det ofta på Scandic city här i Linköping till exempel. På The Box som vi åt på denna gång var det drop-in och inga problem att få plats.

Är du nyfiken på vad det kostar är Scandic ett föredöme och har kostnaden för frukost utan hotellvistelse upplagd på en lista på nätet. Du hittar den här. Jag har inte hittat något motsvarande hos Nordic Choice-koncernen. Kanske ett tips till Petter Stordalen.

Och tipset till dig har du inte missat va? Planera in en lyxfrukost och det snarast!

Vad klarar du dig absolut inte utan på frukostbuffén? Har du varit med om en riktigt bra eller kanske riktigt dålig hotellfrukost? Tipsa eller varna gärna oss andra med en kommentar här nedanför.


Sugen på mer än bara hotellfrukost? Hotelltips i Sverige och utomlands hittar du om du klickar dig vidare hit.

Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

2 Comments

 • FREEDOMtravel
  18 mars, 2019 at 07:26

  Älskar hotellfrukost! Bäst gillar jag ganska små hotellfrukostar där det som serveras känns hemlagat eller noga utvalt 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   28 mars, 2019 at 18:04

   Helt enig med dig. De som tillagas från hjärtat!

   Reply

Leave a Reply