Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Så – har du roligt på jobbet?

Har du också sett klippet med tjejen på bilden här ovanför? Om inte kan du se det en bit ner i detta inlägget. Det har blivit en viral succé de senaste dagarna. Jag är oftast en sådan som inte tittar men vet om att det finns. Så även denna gång.

Igår visade Andreas mig klippet och jag fångades av tjejens otroliga karisma och tyckte självklart att det var ett enastående nummer men tänkte sedan inte så mycket mer på det.

På kvällen snubblade jag över ett inlägg på LinkedIn som berättade historien bakom och jag kan inte låta bli att berätta den för er.

Eftersom den är allt jag står för och allt jag vill säga med denna bloggen och Lite mera rosa.

Katelyn Ohashi var en framgångsrik gymnast. Hon vann bland annat American Cup 2013. Men gymnastik är en tuff sport där kraven är stenhårda och där perfektion förväntas vid varje tävling. Det intensiva trycket hon kände på elitnivå, och kraven från omgivningen, fick henne att tappa glädjen i gymnastiken. I videor från tävlingar på den tiden sågs hon aldrig le. Så resultaten blev sämre och skadorna blev fler

Katelyn hittade till slut till UCLA och deras tränare och då fick hon tillbaka glädjen igen. Såhär berättar hon

”It’s not the outcome. Not me standing on the podium with medals. It’s me being able to walk out with a smile on my face and truly being happy with myself.”

Den glädjen gav henne en välförtjänt 10:a för framträdandet du ser på videon nedan.

För egen del tänker jag självklart tillbaka på feedbacken jag fick för några år sedan som också ligger till grund för hela idén bakom Lite mera rosa och min önskan om att hjälpa andra att prioritera glädjen i livet.

Den konstruktiva feedbacken jag fick som återkoppling på ett jobb jag inte fick. Att jag som alltid är glad borde begränsa min glädje och välja när jag var glad och inte. Du kan läsa mer om den historien här om du inte redan gjort det.

Berättelsen om Katelyn ovan ser jag som ett tydligt bevis på motsatsen. På att man alltid skall främja glädjen. Låt det bli en tydlig påminnelse till oss alla att de bästa resultaten kommer när man har ett leende på läpparna.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply