Meny
Reseinspiration / Resor / Resplaner

Låter du upplevelsen styra resan?

Hur menar hon egentligen tänker du nu.
Och vet du, det tänker jag också – lite.

Det är ju liksom svårt att inte uppleva om du reser. Och oftast när du reser så gör du det för att uppleva. Så vad tusan menar jag då med frågan om du låter upplevelsen styra resan?

På min bucketlist står bland annat att se norrskenet och att uppleva midnattssolen och det är egentligen exakt det jag menar. För att jag skall kunna uppleva båda dessa fenomen och naturföreteelser måste jag obönhörligen ta mig norr ut, gärna norr om polcirkeln för att verkligen uppleva det. Och visst finns det arrangerade resor för att uppleva detta men det är själva upplevelsen i sig som gör resan och därmed även får styra den, exakt var jag skall se det är ju liksom inte hugget i sten. Men nu kan jag ha tagit det steget ännu lite längre.

När det kommer till resmål och drömresor har jag absolut några platser jag verkligen skulle vilja besöka. Jag skulle gärna vilja åka till Mexico, jag vill kryssa i Karibien, jag vill se pyramiderna i Egypten och och så vidare och så vidare.

Men jag har märkt att jag på senare tid fått idéer på resor som inte nödvändigtvis behöver innebära att jag vill besöka en speciell plats.

Och det är det jag menar med frågan om du låter upplevelsen styra din resa. Det första exemplet är resan som är bokad till i maj. Den har jag redan berättat lite löst om och planerna tar nu form ytterligare. Vad vi skall se och var vi ska bo. Men resan i sig kom sig ur min dröm om, eller snarare genom att jag ville utmana mig själv, att flyga över Stilla havet. Varifrån och vart fanns ingen exakt tanke om. Istället blev det önskemålet att göra just den flygningen kombinerat med att just den resan just den dagen innebar att Andreas 2019 kommer att missa sin födelsedag som gjorde att just den resan blev bokad. Vi lät alltså i allra högsta grad upplevelsen styra själva resan.

Och vet ni – jag har redan en idé till.

Den föddes på nyårsaftonskvällen. Jag satt och funderade och ställde frågan om det skulle vara praktiskt möjligt att hinna fira samma nyårsafton två gånger på samma år. Och ja!
Det är fullt möjligt om än lite galet.

Firar du nyårsafton förslagsvis i Auckland hinner du till och med sova lite. Sedan tar du en tretimmarsflight till Cooksöarna för att fira ytterligare en nyårsafton med de sista som går in i det nya året.

Just dom planerna är i sin linda men absolut påbörjade. Flighter är kollade och tankar om datum är sagda. Nu skall vi bara bestämma vilket år. Kanske blir det 2020?


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

4 Comments

 • Evy Knoph
  23 januari, 2019 at 20:27

  Haha..I love it :-).
  För mig är det mycket så att upplevelser styr resan.. annars hade jag kanske inte besökt härliga Köln 6 gånger (Champions league handboll Final 4).

  O när jag bestämde mig att unna mig ett antal Depeche Mode konserter på deras senaste turné så fick det mig att ta mig till Aten, Lissabon, Toronto m.m m.m….

  Handbolls-EM fick mig att få upp ögonen för Polen för 3 år sen.. o bl.a åka tåg mellan några städer där i smällkalla februari ifjol för att se DM..

  Ångrar lite att jag inte drog till St Petersburg lr Tel Aviv för AndOne-konsert i höstas..blev Paris för några veckor sedan istället :-).

  Reply
  • corneliatoneri
   23 januari, 2019 at 21:00

   Härligt! Massa upplevelser som lett till härliga ställen.
   När vi var på fotbolls-EM blev jag förälskad i Österrike kom jag på.
   Och så har jag ju en dröm om att åka runt världen och springa olika lopp. Inga långa dock ?

   Reply
 • Helena
  5 juni, 2019 at 19:32

  Jag har firat nyår två gånger de två senaste åren. Först i Finland, sen en timme senare i Sverige. Dock kanske inte lika spännande som att först fira i Auckland och sen på Cooköarna. Fördelen med Finland var dock att jag slapp flygresan hehe.

  Reply
  • corneliatoneri
   6 juni, 2019 at 20:57

   Ahhh, ja det är ju såklart fullt möjligt ???
   Och lite smidigare ??

   Reply

Leave a Reply