Meny
Personligt / Resor / Vardagsfunderingar

Charter & Carola och den gemensamma nämnaren

För några dagar sedan skrev jag inlägget om att charterbolagen inför en avgift för incheckat bagage och efter kommentarer kring inlägget slogs jag av hur många det är som inte åker charter. Och inte bara hur många det är som inte åker charter utan hur många det är som verkligen måste förtydliga att de absolut inte skulle kunna tänka sig att åka på charter. Det fick mig att fundera på charter & Carola och den gemensamma nämnaren.

Jag ifrågasätter inte inställningen att inte vilja åka på charter men jag har funderat lite på varför man ganska många gånger har en så negativ inställning till det? Och ja, i vissa fall känns det nästan som att man ser ner på charterturisterna. Likaså är inte alltid turist något man ska kalla sig i riktiga resekretsar. Man är resenär, men inte turist. Eftersom jag nu åker charter och ganska ofta gör turistiga saker så är jag kanske inte rätt person att uttala mig men jag måste ändå försöka. Jag tar på mig den objektiva hatten. Här kommer vad jag tror är de vanligaste orsakerna till att man inte vill åka på charter, eller för den delen kalla sig turist.

Det är mycket dyrare

Både ja och nej. Det kan absolut vara dyrare men du kan också hitta riktiga fynd. Allt handlar nog om en gemensam nämnare när det gäller resande. Hur flexibel du kan vara och hur sent inpå resan du kan boka.

Vi har gjort flera tester och det är lika ofta man hamnar på samma pris om man plockar ihop resan själv som om man köper den i paket av en charterarrangör.

Charter är inte flexibelt

Här kan jag hålla med. Köper du en charterresa har du arrangörens hotell att välja på och ges inte möjligheten att hitta ett eget boende via airbnb eller liknande. Men å andra sidan tycker jag att charterbolagens utbud har blivit större med åren och du kan välja allt i från de stora koncepthotellen med maskotar till de mindre och också ofta billigare och inte så turistiga hotellen.

Du förväntas delta på en massa gruppaktiviteter

Nja, den synen är väl ändå lite förlegad. Är det anledningen till att man inte vill åka charter så har man misstagit sig. Möjligheten finns och charterarrangörens utflykter påminner nog ibland om en scen ur Sällskapsresan, men det är nog snarare av nostalgiskäl än något annat. Och det finns också mängder av utflykter som passar lika bra 2019 som 1985.

Du upplever inte det autentiska i landet

Det styr du ju ganska mycket själv. Visst lever man i en skyddad värld inne på de stora koncepthotellen men du är inte fast där utan är lika fri att gå utanför receptionsdörren och uppleva även där. Men som nämnt redan i punkt nummer två så visst har du inte samma möjlighet att byta mellan olika hotell under resan.

Vad tycker du om charter?

Så är du en av dom som inte skulle sätta din fot på ett Sunwing eller boarda ett TUI-plan? Har jag missat någon viktig anledning? I min värld så tror jag att ovanstående är de fyra viktigaste. Men jag kan självklart ha missat något.

För alltid charterturist och inte

Själv kommer jag att fortsätta att blanda och ge.

2016-06-04 08.40.39 HDR

Jag älskar våra resor med Ving till Sunprime Miramare på Rhodos. Jag älskar bekvämligheten att vi har en buss som hämtar oss och inte kör några omvägar till andra hotell. Och jag älskar möjligheten att checka in bagaget redan på hotellet och åka med bara handbagaget till flygplatsen.

Men jag älskar också när vi hittar ett klipp på flygbiljetter till Los Angeles och kan välja och vraka mellan olika airbnb. Och sedan hamna i vad jag enväldigt utnämnde till Los Angeles bästa.

Men vad har Carola med charter att göra?

Och Carola då? Hur kommer hon in i bilden. Jo men är det inte så att både hon och chartern är bland det folkkäraste vi har? Men är det inte också så att både chartern och Carola delar Sverige – endra älskar man det eller så hatar man det.


Läs mer om mina charterresor genom att klicka dig vidare hit

Och är du sugen på att boka en charterresa hittar du alla resor samlade här: http://www.allacharterresor.se/


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply