Meny

Är du på jakt efter en annorlunda övernattning i Sörmland? Då har jag de allra bästa tipsen på sex unika boenden i Sörmland. Allt ifrån en oas för vuxna till en stuga med det härliga namnet Pinterestladan och hör och häpna ett hängmattehotell. Välkommen att frossa i härliga och unika boenden.

Sund Nergården

En oas för vuxna beskriver de sig som på Sund Nergården och det går att skriva under på. Rum, mat och mera är deras standard och det innebär att (i stort sett) allt ingår i paketet du bokar. Charkbricka och ett glas bubbel vid ankomst, bastu och bad om du önskar, middag på kvällen och en makalös frukost morgonen efter.

Här finns inga långa hotellkorridorer. Varje rum har egen ingång från trädgården. Njut av en avslappnande stund vid poolen om du checkar in under sommarhalvåret. Isbad och bastu testade vi när vi checkade in under hösten och när jag kikade ut från vårt fönster på morgonen såg jag rådjuren smyga omkring i trädgården. Boka din vistelse på Sund Nergårdens hemsida här.

Hitta hit: Sund Nergården ligger utanför Vagnhärad intill sjön Sillen. (Kartan länkar till googlemaps)

Tips! Läs gärna inlägget där jag berättar mer om vårt besök på Sund Nergården här.

Pinterestladan

Ett gammal hönshus som blev ett vindskydd som nu är omvandlat till Sörmlandsledens mest unika övernattningsmöjlighet. Ett privat B&B inrett med stor omtanke och känsla.

Välj om du helst känner för att hyra SUP eller tillbringa tiden i den privata Cava-hörnan under din vistelse, morgonen därpå avnjuter du sedan en lyxig frukost. Pinterestladan ligger intill etapp 55 på Sörmlandsleden strax utanför Trosa.

Hitta hit: Pinterestladan ligger strax utanför Trosa och bokning och information inför vistelsen får du via DM på deras Instagramkonto här.

Bomans hotell

Bomans hotell i Trosa tar konceptet Boutiquehotell på största allvar. Här är inget standardiserat. Här är allt personligt och unikt, från inredningen till servicen. Och det är en riktigt familjefråga. Kristin Boman som driver hotellet idag är barnbarnsbarn till Stina Boman som startade verksamheten som i mångt och mycket är grunden till hotellet Bomans Matsalar i Nyköping. Det är snart 100 år sedan. More is more – less is a bore är hotellets devis. Detta måste upplevas.

Hitta till: Bomans hotell, Östra Hamnplan, Trosa (länken öppnas i Google maps)

Lindeborgs Eco Retreat

Det här är vårt kärleksbrev till planeten och kommande generation” skriver Lindeborgs Eco Retreat på sin hemsida. Här tar man tanken på hållbart flera steg längre. På gården finns Ekoladan, ett innovativt designhotell skapad med White Arkitekter med stort fokus på hållbara material, hög kvalitet och design.

Jag ser mig själv checka in här för skrivretreat eller varför inte en workation? Någon som hänger på?
För mer inspiration och bokning – kika in på Lindeborgs egen hemsida.

Vägbeskrivning till Lindeborgs Eco Retreat (kartan länkar till Google maps)

Öster Malma slott

Sörmland fullkomligt dignar av slott men det är inte alla man kan bo på. Ett av dem är dock Öster Malma slott och här kan du också bo i själva slottsbyggnaden vilket inte heller är vanligt. Ofta ligger själva boende-delarna i en flygel eller liknande men här kan du välja att bo på själva slottet.

Och det är något alldeles särskilt att bo på slott och det måste upplevas. Boka din vistelse på Öster Malma här.

Hitta till Öster Malma: Öster Malma ligger utanför Nyköping (länken öppnas i Google maps)

Havrevreten hängmattehotell

Hängmattehotell. En av de mer unika hotellvarianterna jag någonsin stött på faktiskt och då har jag hört om en hel del. Men här på Havrevreten finns också Glampingtält, men vill du ta det steget längre och uppleva naturen på ännu närmare håll, då bokar du in dig i en av hängmattorna. I priset ingå halvpension, bastu, hängmatta, liggunderlag, sovsäck, lakan, kudde, handduk och ficklampa. Middag och frukost avnjuter du i ladan intill och självklart är hängmattorna uppsatta när du kommer.

Boka din hängmatta eller ditt glampingtält på Havrevretens hemsida här. Just hängmattehotellet är öppet 10 maj – 10 september 2024 och glampingen något längre.

Såhär hittar du hit: Havrevreten ligger i Västerljung och länken öppnas i Google maps

Unika boenden i Sörmland

Vilket boende i Sörmland tycker du är mest unikt? Fanns det med i listan? Eller har vi missat någon pärla?

Omslagsbild: Från Lindeborgs Eco Retreat, Fotograf: Jenna Peffley

2 Comments

Leave a Reply