Meny
Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål / Unika boenden

Unika boenden jag är nyfiken på

Det finns en kategori här på bloggen som jag är alldeles särskilt förtjust i och som redan har massor av härligt innehåll och planen är att fylla på med ännu mer – den heter Unika boenden. Och för att göra det, fylla på med innehåll alltså, måste jag såklart hålla mig uppdaterad på alla unika boenden jag är nyfiken på att besöka som jag inte har besökt – ännu. Och den listan kan ju bli till inspiration även för dig. Förhoppningsvis kan jag också checka av ett efter ett av dem som besökta. Hellre förr än senare.

Unika boenden jag är nyfiken – dessa ligger högt på önskelistan

Hobby Kulle Herrgård

Back to the roots. Detta är mina gamla hemmahoods. Inte just Bräkne Hoby där Hoby Kulle Herrgård ligger men både Karlshamn och Karlskrona och hela Blekinge. Och inte bara det. Hoby Kulle Herrgård är – ROSA! Ja ni fattar. Det är ju som gjort för mig. Så enkelt är det. En natt eller två på deras B&B står högt på önskelistan. Vill du också boka en natt på Hoby Kulle Herrgård så hittar du hemsidan med bokning här.

Sund Nergården

Här har vi en plats som stått på listan länge och som också platsen överst i detta inlägg. Och trots att det är en av de som ligger närmast så verkar det vara svårt att ta sig dit. Sund Nergården har adress Vagnhärad i Sörmland och beskriver sig som en Oas för vuxna. Det är alltså inte hit du reser med familjen. Ganska nyligen har de utökat med ytterligare rum och det ser galet fint ut. Spana bara in Sund Nergårdens hemsida här så fattar du vad jag menar.

Pinterestladan

Denna platsen vet jag exakt hur jag hittade. Det var via kontot @roadtripisverige på Instagram som jag numera faktiskt också är ambassadör för. Här hittade jag en unik liten pärla som bokas via DM. Underbart enkelt och alldeles rasande vackert. Men precis som Sund Nergården kanske det ligger alldeles för nära för att det ska vara enkelt att ta sig dig. Bättring Cornelia, bättring. Och blir du nyfiken hittar du Pinterestladan på Instagram här.

Ice and light village

Foto:

Ishotellet i all ära men jag är mer nyfiken på Ice and light village i Kalix. Här bor du i Igloos med den norrländska naturen precis utanför knuten inte lång från polcirkeln. Blir du också nyfiken? Ice and light village hemsida hittar du här.

Amalias hus

Jag är svag för historia det är ingen hemlighet och här har vi historia. Hotell Amalias hus består av sju fastigheter från 1769 då som den södra av stadens stadstullgårdar. 1855 flyttar Amalia Eriksson in på gården och det är här hon efter stora sorger till slut ska ansöka om att bli egenföretagare något som är mycket ovanligt för den tiden. Amalia är ensamstående med en dotter efter att hennes man dött och nu börjar hon baka bröd och konfektyr. 1859 i det som idag är hotellets restaurangkök ser den allra första polkagrisen dagens ljus och resten är historia. Amalia lever sedan till hon är 99 och är då en av Grännas mest förmögna kvinnor. Och ja polkagrisen har ju blivit världskänd, tänk bara på vad det är som hänger i julgranen hos Musse i Kalle Anka på julafton. Spana in övernattningsmöjligheterna på Hotell Amalias hus hemsida här.


Har du någon annan favorit som kan kvala in över listan på unika boenden? Tipsa gärna i en kommentar.

Omslagsbild: Sund Nergården.

8 Comments

 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Unika boenden jag är nyfiken på […]

  Reply
 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Unika boenden jag är nyfiken på […]

  Reply
 • Ida-MariaI
  17 juni, 2023 at 10:36

  Hej
  Tips: Eriksberg Vilt & Natur, Karlshamn, Blekinge. Alla våra 32 rum är olika, alltifrån sviter, synvillan, säkerhetsboende till ”bo som torpare.”
  Kolla gärna Eriksberg.se för att hitta din favorit , fråga om det något du undrar över, eller om du vill komma på besök

  Reply
  • Cornelia
   24 juni, 2023 at 13:43

   Wow, stort tack för tips. Jag har mailat dig.
   //Cornelia

   Reply
 • Sanna Rosell
  18 juni, 2023 at 08:22

  I eller utanför Västerås finns det en alpackagård som också har B&B! Det verkar mysigt tycker jag. 🙂

  Reply
  • Cornelia
   24 juni, 2023 at 13:43

   Ja men du, det har jag sett om. Man kan ju inte heller annat än älska alpackor 🙂
   Kram kram

   Reply
 • TravelAnna
  3 augusti, 2023 at 16:02

  Lockande ställen! Ice & Light Village såg extra spännande ut. Det såg lite varmare ut än Ishotellet. 🙂 Roligt att läsa om polkagrisens moder också! Hade glömt den historien.

  Ett unikt boende finns i år på Stora Karlsö. Jag har varit där många gånger men aldrig bott där i årets nyhet: glampingtält!

  Reply
 • […] Som så många gånger tidigare minns jag inte hur eller var jag fick nys om denna pärla men den har stått på min önskelista ett bra tag nu. När det till slut blir dags att uppleva det är det oktober. Vi passar på att övernatta när vi […]

  Reply

Leave a Reply