Meny
Reseinspiration / Resor

Att resa i böckernas värld

Det är inte alltid jag läser dem men räkna med att så snart jag packar en väska för att resa iväg så finns det minst en pocketbok i den. Jag älskar formatet pocket och jag älskar (i alla fall idén om) att läsa på semestern. Sen kan det bli så att den ligger kvar i väskan. Då får det vara så. Man kan ju läsa på hemmaplan också och varför inte då läsa böcker som du får resa med i berättelsen. Här kommer mina bästa pockettips. Och just nu och hela juni ut har Bokus kampanj så du får 4 gör 3 när du handlar pocket (affiliatelänk).

Je m’appelle Agneta – av Emma Hamberg

Berättelsen om Agneta som är på väg mot 50 och helt spontant svarar på en annons där hon ska ta hand om en pojke i Provence. En härlig berättelse om en kvinna mitt i livet. Om Frankrike och om att följa sitt hjärta.

Pensionatet vid världens ände – av Camilla Davidsson

Del två i berättelsen om Emma som vandrat caminon. Alltså vägen mellan Saint Jean Pierre de Port i Frankrike till Santiago de Compostela i Spanien. Hela 80 mil. Det finns fyra böcker i serien. Den första delen som heter Under Vintergatans alla stjärnor är slutsåld men Camilla har nu skrivit kontrakt på att det blir en (efterlängtad) femte bok om Emma och då kommer det nya förlaget att släppa alla de fyra tidigare delarna igen. Böckerna tar dig med på en resa både till Spanien, till Gotland och i själen.

Balkong med havsutsikt – av Hanna Blixt

Detta är en bok jag inte läst själv men är mycket nyfiken på. Dels för att den tar oss från en ort här i Sverige som står på min önskelista – Tällberg. Men också för att jag tycker mycket om att läsa skildringar som har två parallella spår ett i nutid och ett i historien, vilken denna verkar ha. Och balkongen med havsutsikt är på en kryssare i Karibien. Så starkt restema.

Soluppgång över strandpromenaden – av Jenny Colgan

Jag har faktiskt ännu bara läst den första delen i denna serie. Anledningen att jag inte har läst resten är enbart brist på tid. Men kanske får jag med mig en eller ett par av dem till nästa resa. Detta är feelgood på hög nivå i mysiga Cornwall.

Har du några favoriter när det gäller böcker med restema? Tipsa gärna i en kommentar. Och ha nu en härlig läsning. Glöm inte – 4 för 3 hela juni ut eller så långt lagret räcker.

2 Comments

Leave a Reply