Meny
Europa / Personligt / Resor / Vardagsfunderingar

Kan en resebloggare ta semster?

Kan en resebloggare ta semster? Jag det verkar inte bättre faktiskt. Men det händer inte ofta och jag har också tänkt en hel del på just denna fråga under de nu drygt fyra år jag resebloggat. Kan till och med vara så att jag har bloggat på ämnet tidigare. Jag ställer mig ständigt frågan: upplever jag för att skriva eller skriver jag för att jag har upplevt. Men nu verkar jag i alla fall ha tagit lite semester. I alla fall från bloggen. Hela november gick utan ett endaste litet inlägg. Men det är inte så att jag inte har gjort något. Jag har bara inte skrivit om det.

Radiotystnad på Selma spa i Sunne

Det händer ganska sällan att jag kopplar ner helt från internet när jag är på resande fot. Vad jag kan dra mig till minnes är det en gång jag har varit på en plats jag skulle kalla resmål och faktiskt inte överhuvudtaget berättat om det. Det var mitt under brinnande pandemi och vi tog bilen från Linköping till Selma Spa i Sunne. Då var det verkligen helt tyst från min sida. Kanske lika mycket för att jag inte ville skapa någon debatt som för att jag faktiskt behövde koppla bort allt och bara vara. Och är det någonstans jag gör det så är det just på Selma Spa i Sunne. Den platsen. Jag besökte den första gången sommaren 2020 efter att ha drömt om det sedan jag var liten och jag älskade det. Och det skrev jag också om. Men när vi åkte tillbaka våren 2021 var alltså en av de gånger jag inte ens la upp något om det på Instagram. Det var både befriande och lite märkligt.

En annan resa jag verkligen tog semester på – Cypern 2022

När vi avslutade sommarlovet 2022 med att åka på en riktig familjesemester charterstyle, ja då blev det inte heller mycket uppdaterat. Några få stories, ett inlägg på min privata Facebook men inte ett ord om det i bloggen. Än så länge i alla fall. Inte för att vi inte hade det bra. Vi hade det magiskt. Men faktum är att jag inte fokuserade på att ta de där bilderna som skulle bli ett riktigt tipsinlägg. Mer för det privata familjealbumet.

Så kan en resebloggare ta semester?

Ja och nej skulle jag säga. Jag kan koppla av utan att känna att jag måste uppdatera eller ta reda på saker för ett blogginlägg. Men jag kan nog aldrig riktigt låta bli att tänka som en resebloggare. Så vem vet. Kanske dyker det upp ett inlägg om vår vecka på Cypern vad det lider. För om en resebloggare kan ta semester på riktigt måste det ju vara ett bra ställe. Så länge får ni gärna spana in hotellets hemsida för det rekommenderas verkligen. Vi åkte med TUI men det finns fler arrangörer som åker hit.

Och så fick du se lite bakom kulisserna då. Och naturligtvis blev jag hysteriskt sugen på att skriva ett inlägg om vår resa till Cypern när jag nu letade fram bilderna.

8 Comments

 • Kan en resebloggare ta semster? - Resefeed
  3 december, 2022 at 15:14

  […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Kan en resebloggare ta semster? […]

  Reply
 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Kan en resebloggare ta semster? […]

  Reply
 • Daniel på Flying Dryden
  3 december, 2022 at 17:00

  Klart man kan gå offline. Postar knappt grejer som Story på Instagram längre och det är riktigt befriande att inte ha det hängandes över mig när jag flänger (eller är hemma). Gör ju också att jag tittar till appen färre gånger eftersom jag inte måste in för ett kolla statistiken. Det ena ger det andra. Bloggen däremot. Den tar aldrig semester men den kräver ju inte minutmässig tillsyn heller.

  Reply
  • Cornelia
   10 december, 2022 at 16:44

   Offline kan jag absolut gå. Kan ha varit lite otydlig här. För hjärnan tar banne mig inte semester på resande fot. Snarare tvärtom. Högvarv när jag är på resa och sen tar den semester när jag kommer hem 😀

   Reply
 • Helena
  3 december, 2022 at 17:49

  Bra fråga! Vi brukar ta två timmars semester här och där. Alltså en stunds semester på resan. Men hela resan? Nej det klarar jag inte ?

  Reply
  • Cornelia
   10 december, 2022 at 16:43

   Nej det är ju lite samma här. Och framför allt tar hjärnan mer semester på hemmaplan än när jag är på resande fot 🙂

   Reply
 • Marlene Rindå Jikita
  3 december, 2022 at 18:38

  Nope, inte jag. Jag kan skriva några inlägg i förväg för att frigöra tid och slippa sitta vi datorn under resan. Men att samla material och uppdatera sociala medier är ju inte heller någon semester… så jag skulle säga att jag ändå jobbar 2-3 timmar om dagen även på ”semestern”.

  Reply
  • Cornelia
   10 december, 2022 at 16:42

   Ja det är ju samma här och framför allt skulle jag säga att hjärnan aldrig tar semester när jag är ute på resande fot. Den tar mer semester på hemmaplan 😉

   Reply

Leave a Reply