Meny
Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Midsommar i midnattssolens rike – om att flyga och kanske göra en check på min bucketlist

Vi bestämde oss ganska sent, det är inte många veckor sedan. Två kanske. Midsommaren låg planlös, vi går på semester dagen innan. Jag har varit tydlig med en sak och det är att oavsett om det är utrikes eller inrikes så ska jag flyga i år. Senast var för ett och ett halvt år sedan och då hade min flygrädsla just givit vika helt. Att flyga under 2021 gör jag för att upprätthålla min icke-rädsla och för att få känna på känslan att vara på resande fot på det sättet. Och så kom det sig att vi bokade en resa, med flyg, inom Sveriges gränser. Vi ska fira midsommar i mindattssolens rike och jag ska kanske få göra en check på min bucketlist.

I december 2018 publicerade jag inlägget ”The Bucketlist” här på bloggen. En lista som tidigare varit gömd i mitt medvetande och möjligen i en analog anteckningsbok. Att göra den offentlig var lika delar kul och skrämmande. Listan innehåller allt ifrån ett besök vid Treriksröset till att vandra 80 mil i norra Spanien och att bestiga Kilimanjaro. Ja ni hör ju. Högt och lågt. Högt – bokstavligt talat.

Några av punkterna, såsom både Kilimanjaro och Caminon i Spanien är relativt nytillkomna. Andra såsom Treriksröset har följt mig sedan barnsben. Två andra punkter som gjort det är lite grann på samma tema och totalt omöjliga att göra samtidigt även om de är på exakt samma ställe. Det handlar om norrsken och midnattssol. Fenomen du kan uppleva på samma plats men aldrig samtidigt.

Får jag se midnattssolen nu då?

Jag har några gånger lite kaxigt sagt att det är lättare att uppleva midnattssol än norrsken. Vi får väl se hur det blir med den saken. Jag hade då inte tänkt på det lilla väderfenomenen moln. För nu händer det.

På torsdag morgon strax innan nio går jag återigen ner för jetbryggan och in i ett flygplan som ska ta mig en och en halv timme norrut till Kiruna. Där stannar vi till söndagen och man hade ju kunnat hoppas att solen skulle få visa sig runt midnatt någon av de tre nätterna vi är där. Ju nu ser det mörkt ut på Klart.se. Håll tummarna att de har fel.

Och har du tips på vad jag inte får missa i Kiruna med omnejd då hittar du kommentarsfältet här nedan. Vill du följa med på resan så tipsar jag dig om att leta upp Lite mera rosa på Instagram (klicka här) där kan du hänga mer nästan i realtid på stories.

5 Comments

 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Midsommar i midnattssolens rike – om att flyga och kanske göra en check på min bucketlist […]

  Reply
 • Daniel på FlyingDryden
  22 juni, 2021 at 16:07

  Ska ni hyra bil? I så fall åker ni givevis norrut mot Abisko och Björkliden för att spana Lapporten (och solen så klart). Annars finns ju ishotellet alldeles utanför Kiruna, väl värt ett besök.

  Reply
  • Cornelia
   22 juni, 2021 at 16:09

   Jajamen, bil ska vi hyra 🙂 Och jag har spanat på din blogg 🙂
   Lapporten ska bli så häftig att se, spanar nu efter bra plats att se den på. Dina bilder från hotellet var ju magiska. Tyvärr är ishotellet stängt annars hade jag definitivt besökt det. Men det betyder ju att jag måste åka tillbaka.

   Reply
 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> Midsommar i midnattssolens rike – om att flyga och kanske göra en check på min bucketlist […]

  Reply
 • Daniel på FlyingDryden
  22 juni, 2021 at 16:23

  Haha, tack! 🙂
  Men är ishotellet helt stängt? Även åretruntdelen?

  Lapporten ses med fördel från hotellet men det finns även en annan plats strax bortanför Björkliden som är riktigt fin. Skyltat Rallarkyrkogård / Tornehamn. 100 meters promenad från parkering ner till en liten vik, här: https://goo.gl/maps/4PofgG4gPRwGxpf77

  Kan även rekommendera Silverfallet. Precis vid uppfarten till Björkliden finns det en p-ficka längs stora vägen. Där ligger vattenfallet. Går att gå ner till Torneträsk men också följa jocken hela vägen upp till fjälls om man vill det.

  Reply

Leave a Reply