Meny

Det var detta med högtider.
Vi hade en liten diskussion om det häromdagen.
Midsommar.
Jag drar mig till minnes mina egna midsommaraftnar. Och så blev det en text. Den om midsommar.

Under gymnasietiden och åren därefter firade jag med vänner i en stuga i Holmsjö. Det blev en tradition jag kan tänka på än idag.
Under många år spenderade vi sedan midsommar hos J´s pappa i Kisa.
Men det finns också flera midsommaraftnar av alternativ karaktär.

Den om midsommar. Midsommarafton 2000.

Efter att ha kört Fia till sitt firande rattade jag bilen mot Maxi där det inhandlades diverse. Vi hade bott i vår lägenhet sedan årsskiftet men med vårt jobbtempo var lyan långt ifrån färdig. Målet var att få allt klart till jag skulle hämta hem Fia någon dag senare. Och jag lyckades. Midsommaraftonskvällen spenderades sen med en kebabtallrik från Michels i soffan framför ett avsnitt vänner.

Den om midsommar. Midsommar 2015.

Efter separation, flytt och en åskknall värd ett nedslag när jag träffade Andreas bestämde vi att fira vår första midsommar tillsammans. Då jag ursprungligen hade helt andra planer fanns inget av det traditionella handlat. Det blev istället tacos och rödvin. Det var ju trots allt fredag.

Den om midsommar. Midsommar 2017.

På samma tema som ovan men med lite extra krydda firades midsommar ännu en gång med tacos och rödvin men denna gången i en röd liten stuga precis bredvid 01L/19R, Arlandas längsta landningsbana.

Flödet igår fylldes av snapsflaskor, gräddtårtor toppade med jordgubbar, midsommarstänger och blomkransar. Och alla klagade på eller skrev om vädret. Midsommarvädret. Det vi alla känner så väl till. Snålblåst och regn.

Det är långt ifrån alla som firar påsk och fler och fler svenskar flyr julen och åker till solen. Nyår tenderar i vårt stressade samhälle få mindre och mindre plats. Det är helt enkelt inte inne att anordna lyxmiddagar och bygga på stressen ännu mer innan den ens hunnit försvinna efter julen.

Men midsommar. Det ska firas.

Jag tror att det är mer drömmen om midsommar än själva midsommar vi firar.

Drömmen om det perfekta vädret, den gröna gräsmattan och den röda lilla stugan med vita knutar kombinerad med en skir sommardröm till klänning och kransen i håret. En midsommar vi inte har sett på många år. Vi toppar sedan med de sju sorters blommorna som ska läggas under kudden för att drömma om den du ska gifta dig med. Kanske borde vi just där inse att vi år efter år försöker uppnå det omöjliga.

En gång har jag plockat sju sorters blommor och lagt under kudden.

Den natten vaknade jag med täppt näsa och större svårigheter att andas.

Igår firade jag med storstädning, därefter åkte jag ner till min dotter som spenderade midsommar hos sin andra mamma. Men frisyren fick jag äran att fixa. Sedan hann jag precis klippa hela gräsmattan innan ösregnet kom. Därmed kändes det inte helt fel att bränna på stekpannan för lite tacomys. Det var ju trots allt fredag.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply