Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Månadens fokusord – februari

Inför 2020 testar jag ett nytt sätt att sätta mål och fokusera. Istället för att sätta ett övergripande mål för året vill jag ta månad för månad och fokusera. Januari månads fokusord var två. Kontinuitet och rensning. Och jag skrev lite mer om det här. Och jag tycker att det har gått bra. Inte succé. Men bra. Rensning är ordet som jag tar vidare med mig in i februari som ett ord i periferin. Månadens fokusord – februari blir lite av en uppmaning. Att välja mina tankar.

Kristin Kaspersen har alltid varit en förebild för mig både i sitt sätt och i sitt yrkesval. I hela sin personlighet faktiskt. Jag har haft förmånen att höra henne föreläsa vid ett tillfälle för ganska många år sedan nu och när vi åkte till Thailand helt nyligen så lyssnade jag på avsnittet när hon medverkar i Framgångspodden.

Månadens fokusord – februari
Att välja sina tankar

Kristin har både pratat och skrivit mycket på senare år om att välja sina tankar. Och i boken Kristin Good Morning berättar hon mycket om hur hon som morgontröttare än morgontröttast lyckades leda hela Sveriges morgonprogram under många år. Just genom att välja sina tankar.

Att välja sina tankar. Det skulle vara dumt att försöka ge mig på en vidareutveckling i ämnet. Istället tycker jag att ni ska lyssna på Kristin.

Och vet ni vad? Jag har faktiskt redan tjuvstartat innan februari drog igång. Förra veckan lyckades jag nämligen med konststycket att hälla ut en hel kopp kaffe över skrivbordet. Men istället för att låta hela kontoret höra vad som hänt valde jag mina tankar. Telefonen, kalendern och datorn klarade sig. Det kunde faktiskt ha varit värre.


Läs mer om tidigare månaders fokus ord här.

Har du några fokusord, några mål eller nåt sätt att ta dig an din planering? Berätta gärna. Det är kul med nya idéer och att kunna inspireras av andra sätt.

4 Comments

 • Sandra Callermo
  4 februari, 2020 at 07:01

  Så sant! Jag lyssnade på det avsnittet häromdagen. Så viktigt!
  Jag har inte fokusord på det sättet men för 2020 vill jag bli mer modig, tro på mig själv och välja mina tankar ??

  Reply
  • corneliatoneri
   4 februari, 2020 at 19:09

   Visst var det ett bra avsnitt. Och vilka bra grejer. Att bli mer modig är så häftigt. Jag hejar på dig!

   Reply
 • Elin
  5 februari, 2020 at 22:32

  Så glad att du stannade mig idag på perrongen. =) Vad är oddsen?! Tio sekunders delay för någon av oss strax innan och vi hade sprungit om varandra precis.

  Jag snokade i min blogg efter en kommentar och hittade en från 8 augusti 2010 men då pratar vi om att vi var glada att vi hittat tillbaka till varandra så vi hade kontakt innan som du trodde. Vi nämnde i kommentaren att det i början varit du, jag och en Anna som startade tillsammans. Så länge sen!

  Hoppas du haft en trevlig kväll.

  Kram
  Elin

  Reply
  • corneliatoneri
   12 februari, 2020 at 20:11

   Hallå där, såååå kul att ses IRL äntligen.
   Och visst var det så länge sedan. Anna. Då måste det endra varit min Anna här i Linköping men jag undrar om det inte var En annan Anna. En tjej från Norrland. Hon försvann från bloggvärlden sen.
   Kvällen var fantastisk.
   Hoppas vi har möjlighet att ses igen någon gång och prata lite mer.
   Stor stor kram
   Cornelia

   Reply

Leave a Reply