Meny
Asien / Reseinspiration / Resor / Thailand

Memories bar – utflyktstips i Khao Lak

Där Fritidsresors Blue Village Pakarang i Khao Lak en gång låg ligger idag ett nytt hotell som heter Apsara. Blue Village Pakarang var ett av de hotell som i stort sett jämnades med marken när vågen kom på annandagen 2004. På det hotellet jobbade min vän Sandra. På den stranden sa hon att hon var i paradiset. På andra sidan en liten lagun precis på den stranden ligger en alldeles speciell bar – Memories bar.

Den lilla vägen som leder ner till Memories är snirklig och det är lätt att tro att man åkt fel. Det är inte så många skyltar som leder oss rätt. Efter varje krök tror man att det ska uppenbara sig. Istället känns det som att man bara åker längre och längre in i djungeln. Men så plötsligt som genom ett trollslag öppnar naturen upp sig. Framför dig ligger havet, stranden och den sötaste lilla strandbar du skådat.

Memories – ett minne av Family

Historien bakom Memories bar är speciell. Innan tsunamin kom fanns på platsen en familjeägd liten bar som hette Family. När vågen kom spolades allt bort och jämnades med marken och alla dog. En av sönerna i familjen, Ching, var inne i byn när vågen kom och klarade sig därför.

Några år efter tsunamin började han bygga upp det som är Memories idag på den plats där Family en gång låg. Memories är hans sätt att hedra minnena av familjen. En underbar plats. En oas som jag hoppas att jag snart får åka tillbaka till.

Memories bar
Naturskön piffarea på Memories bar
Memories bar
Strandnära servering är närapå en underdrift.
Memories bar
Avkoppling kort och gott

Förutom att Memories är en beach-bar erbjuds surfing och surfkurser. Är du mer intresserad av det Thailändska köket erbjuds även matlagningskurser. I samband med ditt besök kan du också göra en avstickare till ett elefanthem precis intill som Memories samarbetar med.

Ett besök på Memories är som en lisa för själen. Du behöver inget spa. Memories är naturlig avkoppling så nära paradiset du kan komma.

Läs mer: TUI Blue Mai Khao Lak – Thailand – en reseberättelse


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply