Meny
Nordamerika / Resor

En Espresso Martini i New York

Orden känns nästan lyxiga bara att skriva. En Espresso Martini i New York. Inför min överraskningsresa frågade Andreas mig ”finns det något speciellt du skulle vilja göra under dina överraskningsdagar?” Eftersom jag vid det tillfället inte hade en blekaste aning om vad överraskningen skulle innebära slog jag till med något som jag vet går att göra nästan över allt. Jag vill gärna dricka en Espresso Martini sa jag. Några dagar senare var jag i New York och Andreas kvar hemma i Sverige. I Messenger-appen kom en länk till ett ställe bara ett par gator från mitt hotell. Stället jag skulle till för att dricka en Espresso Martini i New York.

Hade jag inte haft adressen inslagen i Google maps hade jag garanterat missat det lilla stället på 11 West 31 st Street. Det heter Ayza och ska enligt de som förstår något ha en av New Yorks bästa Espresso Martinis.

Ayza Wine & Chocolate bar är designad av Richard Bloch. Namnet säger inte mig så mycket. Design och arkitektur är inte ett stort intresse men det är svårt att missa att det finns en känsla och tanke bakom Ayza när du väl är på plats.

Under stjärnhimlen på Ayza

I menyn kan man läsa mer om inredningen. Tanken är att det ska kännas som att du sitter under en stjärnhimmel. Lamporna av olika storlek i restaurangens tak symboliserar stjärnorna och är formade efter 12 zodiakiska tecken. Och ska man tro en av tavlorna på toaletten föddes hela idén med Ayza den 17 juli 2007 kl 17 och kan det vara så att stjärnorna stod just så just då.

Vad vet jag, kanske är det en efterkonstruktion men jag väljer att inte tro det. Jag älskar när det finns en story till ett ställe och det gör det verkligen här. På Ayza finns det platser inomhus och utomhus i det uppvärmda tältet.

En magisk Espresso Martini

Så hur var min Espresso Martini? Magisk såklart! För det var just en Espresso Martini jag var på jakt efter. Annars hade jag gärna ätit en bit också. Men denna gången nöjde jag mig med min drink och till det serverades såklart en liten bit ljuvlig choklad.

Har jag hittat New Yorks bästa Espresso Martini? Det är såklart omöjligt att säga eftersom denna är den enda jag smakat. Men atmosfären gör sitt och jag går gärna tillbaka.

Har du tips på en annan bar med den bästa Espresso Martinin, i New York eller någon helt annanstans. I världen eller här hemma. Let me know!


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply