Meny
Europa / Reseinspiration / Resor / Resplaner

Min överraskningsresa med Trip me up – en första hint

Minns ni att jag ska på överraskningsresa? Jag berättade om det här. Och nu börjar det närma sig. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har öppnat postlådan med lite extra försiktighet de senaste dagarna. Men inget kuvert med Top Secret-stämpeln på. Men idag kom en första hint.

Man får egentligen inte veta så mycket alls när man bokar resan på tripmeup.se. Det är ju det som är grejen. Jag valde en Europaweekend. Jag har angett hur länge jag kan vara borta. När jag kan åka. Var jag varit senast och lite av mina intressen. Jag berättade lite mer om vilka val jag gjorde i mitt tidigare inlägg. Men utöver det vet jag inget.

Packningen – den vanligaste frågan

Den vanligaste frågan jag fått när jag berättat om min resa är hur jag ska veta vad jag ska packa med tanke på att jag inte har en aning om vädret. Det har inte bekymrat mig nämnvärt. Jag har tänkt att jag får packa lite av varje. Men det visade sig att jag skulle få veta mer än vad jag hade vågat hoppas.

Det kom ett mail…

För igår på förmiddagen plingade det till i min telefon. Ett mail med rubriken ”Snart är det dags…!” låg i inkorgen. Och jag öppnade med illa dold iver. Såhär stod det.

Överraskningsresa Trip Me Up

Lite mer info än vad jag trodde jag skulle få faktiskt. Positivt. Proffsigt. Tror ni att jag öppnade dokumentet? Självklart gjorde jag det. Och ni ska självklart få veta (nästan) precis det jag fick veta.

Pittoresk sagostad

I filen som medföljde mailet stod det såhär:

Överraskningsresa Trip Me Up

Det är alltså en pittoresk stad med unik historia. Jag skall infinna mig på Arlanda vid 5 på morgonen för att ha gott om tid. Och staden för tankarna till en sagovärld. Vad tror ni? Är jag nåt nyfiken. Galet – är svaret.

På sida nummer två i dokumentet fanns också lite uppgifter om väderprognosen för mina tre dagar på resmålet samt uppgifter om hur mycket bagage jag fick ha med mig. Men de uppgifterna behåller jag för mig själv för att inte avslöja exakt allt. Men visst var det skönt att ha ett litet hum om temperatur i alla fall.

Min överraskningsresa – en första hint

På Instagram och Facebook har mina följare fått gissa var de tror att jag ska. De allra flesta gissar på staden på bilden som inleder detta inlägg. Prag. Vad tror du? Lämna gärna en gissning i kommentaren nedan.


Alla inlägg från min resa med Trip Me up. Från planering och bokning till när jag öppnar kuverten och resan har jag samlat här. Trevlig läsning.


Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

4 Comments

 • Jossus Travelpics
  19 september, 2019 at 21:25

  Vad spännande! Visste inte att man kunde boka sådant. Kontrollfreaket i mig får en klump i magen men en stor del av mig tycker det låter hur kul som helst.

  Reply
  • corneliatoneri
   21 september, 2019 at 19:05

   Ja det är superspännande. Nu har jag hämtat brevet. Det är en ganska ny resebyrå, bara några månader gammal så det är kul. Men jag tror att intresset för det växer.
   Jag har varit ett kontrollfreak av rang men jag får inse att jag faktiskt har tappat det helt. Jag är helt avslappnad.

   Reply
 • FREEDOMtravel
  21 september, 2019 at 08:15

  Ska bli intressant att se vart det bär av! 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   21 september, 2019 at 19:02

   Verkligen. Nu ligger brevet här framför mig. Där i står det. Men jag skall hålla mig. Kanske kör en live på Insta på fredag vid 5 och ser hur många som är vakna när jag öppnar 🙂

   Reply

Leave a Reply