Meny
Reseinspiration / Resor / Resplaner

Jag ska på överraskningsresa – de luxe

Jag har bokat en resa. Vart? Ingen som helst aning faktiskt. Det är helt sant. Nästan. Jag vet att jag ska till Europa. Det vet jag. Men utöver det. Ingen som helst aning. Med ett kuvert i handen åker jag upp till Arlanda och så får jag se vart jag ska när jag öppnar det. Det blir en överraskningsresa på riktigt.

För en tid sedan började ju Apollo med sin Destination okänd inom Live A Little-konceptet och därmed möjligheten att kunna boka en överraskningsresa. Jag gillade verkligen grejen och har skrivit en del om det här i samband med att min kollega Linda åkte på en sådan resa i maj. Och jag hade absolut kunnat tänka mig att testa det, och vem vet, kanske blir det min tur en dag. Jag har hört mycket gott om det.

Ännu lite mera överraskningsresa

Men min spontana tanke som jag också vet att Linda tänkte var att man skulle vilja veta ännu senare vart man skulle. Hos Apollo får man veta ett par veckor innan vart man ska. Jag skulle absolut kunna tänka mig att få veta på flygplatsen.

Och döm om min glädje när jag då för en tid sedan får se att det startat ett företag som pysslar med exakt det här i Sverige. Trip me up heter företaget och de anordnar weekendresor och långhelgsresor inom Europa och Skandinavien. Du väljer vilken typ, om du vill resa på egen hand eller tillsammans med någon eller några. Du får även bestämma en budget på resan där det finns ett lägstabelopp att förhålla sig till. Ange ett datum för avresa och lite kring dina intressen samt de tre senaste städerna du varit i. Klicka på boka och betala. Sedan är det bara att vänta på det magiska kuvertet. Och det är precis det jag gör nu.

Trip me up överraskningsresa

Inom kort kommer jag att öppna brevlådan och hitta ett kuvert från Trip me up. I det ligger alla detaljer för min resa. Och då är det upp till mig att inte tjuvkika såklart.

Mina val vid bokningen

Jag bokade resan på kvällen den 15 augusti och fick bokningsbekräftelsen dagen efter fredagen den 16 augusti. Jag valde en weekendresa i Europa och som avresedag valde jag den 27 september som var den tidigaste jag kunde välja då man skall välja minst sex veckor framåt i tiden.

Utöver dessa val kan man göra några ytterligare val eller noteringar i bokningen. Jag valde att resa från Arlanda men att inte sätta några tider att förhålla sig till. Allt för att göra det så öppet som möjligt med så många möjligheter som finns. Jag ser helt enkelt till att sova på Arlanda natten till den 27:e för att kunna åka så tidigt som möjligt. Inte heller valde jag någon sista tid att komma hem igen.

Jag angav sedan de tre senaste städerna jag besökt i Europa men kan för er avslöja att jag faktiskt missade ange den stad jag verkligen besökte senast, Paris. Vi får väl se vad det innebär. Skulle det vara så att jag kommer till Paris finns det säkert någon mening med det.

Jag valde också att ange att jag kan tänka mig mellanlandning. Även här för att ge så många möjligheter jag kan och för att jag numera inte heller ogillar att flyga. Utöver det fick jag ange lite om mina intressen samt välja om jag kunde tänka mig storstad, mindre stad/by eller landsbygd. Jag valde de två första.

That´s it!

Kontrollfreaket då?

Trip me up överraskningsresa
Planeringen fokuserar jag på i andra delar av livet än resandet. Foto: Pixaby

Det finns de som kallar mig ett kontrollfreak. Observera att jag kommer att använda det ordet ganska frekvent i de kommande meningarna och att det i alla förekommande fall inte är något illa menat utan rent positivt. Jag har själv kallat mig det och tänker nog att jag fortfarande är det. Vad säger den delen av mig om denna resan? Kanske borde just de delarna få ett helt eget inlägg?

När jag berättade om resan på Instagram och Facebook igår så var det en kommentar som dök upp flera gånger. Att man inte skulle vilja göra denna typ av resa för att man är lite av ett kontrollfreak och vill planera allt och förbereda sig. Läsa på och lägga upp rutter.

Min första tanke var då, men sån är ju jag också. Så vad har hänt? Jag har sovit på saken nu. Och jag vet faktiskt inte. Jag skulle fortfarande klassa mig som något av ett kontrollfreak. Jag älskar att planera. Göra to do-listor och scheman. Min analoga kalender är mitt liv. Men när det gäller att resa verkar jag tänka annorlunda. Där verkar jag kunna släppa taget och göra en överraskningsresa. Observera att det faktiskt var jag som på planet mellan San Francisco och Singapore för bara några månader sedan som blev högst överraskad när jag såg i kalendern att vi skulle stanna två och inte en natt i Singapore. Så kanske får jag gå av tronen som kontrollfreaksqueen när det gäller just resandet. Men jag behåller kronan för övriga delar av livet.

Överraskningsresa – nåt för dig?

Skulle du kunna tänka dig att göra en överraskningsresa? Eller har du kanske redan gjort en? Berätta gärna i en kommentar här nedan.


Alla inlägg från min resa med Trip Me up. Från planering och bokning till när jag öppnar kuverten och resan har jag samlat här. Trevlig läsning.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar.
Tack för att du läser mina tankar.

3 Comments

 • Helena
  29 augusti, 2019 at 19:40

  Så spännande med att inte veta vart man åker förrän det verkligen är dags att åka iväg 🙂

  Reply
 • Helena
  29 augusti, 2019 at 19:40

  Hann visst skicka iväg innan jag hade skrivit klart. Jag skulle absolut kunna tänka mig att åka på en sådan resa!

  Reply
  • corneliatoneri
   30 augusti, 2019 at 17:52

   Ja det ska bli superspännande. Det blir som en extra krydda med överraskningen.

   Reply

Leave a Reply