Saker jag aldrig gör när jag reser

Louvren Paris

Finns det något du aldrig skulle göra på en resa? För en tid sedan publicerade Anna på New York My bite en lista på saker som hon aldrig skulle drömma om att göra på resa. Och hon i sin tur hade fått inspiration av 4000mil.se Och bara några dagar senare reflekterade RositaRositareser över det faktum att man ibland nästan får försvara att man inte gjorde det där som ALLA gör eller som bara är ett MÅSTE när man besöker en viss plats. Och så ska det ju absolut inte vara. Så med det i åtanke, här kommer listan på saker jag aldrig gör när jag reser.

Besöker trädgårdar

Japanese tea garden i Golden gate park San Francisco
Japanese tea garden i Golden gate park San Francisco.
Obesökt!

Nej, jag besöker inga trädgårdar, de får vara hur gratis eller botaniska de vill. Det är ingenting för mig. Jag begriper mig inte på om det är en supersällsynt blomma från Amazonas djungel eller en vanlig orkidée och sedan tycker jag inte heller att det är så intressant. Så nej, trädgårdar hoppar jag över. Med ett undantag då. Gardens by the bay. Men å andra sidan är ju faktiskt den största turistattraktionen i den trädgården fejkträd. Så jag kanske kommer undan med det.

Besöker museum

Aaros Aarhus
Aaros Konstmuseum Aarhus.

Inte heller museum får min uppmärksamhet. Jag är inte så mycket för konst och inte heller så mycket för uppfinningar i stort så oavsett om det är ett konstmuseum eller ett naturhistoriskt, eller något annat, så ligger det inte på to-do-listan. Däremot besöker jag gärna slott eller kyrkor av historiskt värde. Därmed har jag besökt Paris, två gånger till och med, utan att vara inne på Louvren och New York utan att vara inne på Guggenheim. Ett museum som jag dock besökte var Aaros i Aarhus. Men det var inte för utställningarna utan för panoramavyn från Rainbow Panorama.

Besöker underjorden

Det fanns en tid för inte alls många år sedan när det bokstavligen gungade under mina fötter och snurrade i mitt huvud när jag åkte upp i Skybaren i Malmö live på våning 25. Och jag har ställt till lite av en scen och fått åka egen hiss upp tillsammans med en guide i Rockerfeller center i New York. Men numera har jag vant mig vid höjder och åker gladeligen upp i både Marina Bay Sands och Burj Kalifa. Men när det kommer till underjordiska besök då är det stopp. Och det är inte heller något jag har för avsikt att jobba för att jobba bort. Underjorden är helt enkelt inget för mig.

Lägger hela reskassan på Michelinkrogar

Visst gillar jag mat men jag är ingen matresenär som måste testa på det mesta av det bästa på de platser jag kommer. Jag nöjer mig snarare med det billigaste eller mest prisvärda och jag har redan tidigare berättat att vi oftast minst en gång under varje resa, oavsett om den går till Singapore eller Danmark, äter på Mc Donalds.

Mc Donalds Barcelona
Getostburgare to die for.

Det kanske får bli ett tema på bloggen. Resans donken liksom. Den bästa av dem alla var en Selectionburgare med getost i Barcelona gudomlig. Den på bilden ovan. Nej, resekassan sparar jag till annat än gourmetmiddagar.

Gör inte saker jag inte vill göra

Man skulle kunna sammanfatta listan på saker jag aldrig gör när jag reser med att jag helt enkelt inte gör saker jag inte vill göra. Det spelar ju ingen roll var på jordklotet jag är. Vill jag inte göra det hemma så gör jag det inte på resan. En sån sak skulle kunna vara bungyjump. Hade aldrig i livet gjort det hemma och tänker inte göra det utomlands. Likadant med karuseller. Det är helt enkelt ingenting för mig och även om en plats är känd enkom för en sådan sak så gör jag det inte.


Tack Anna för en rolig lista. Och tack Rosita för dina kloka tankar kring det viktiga i att göra sin egen resa.

Detta var saker jag aldrig gör när jag reser. Vad skulle du aldrig göra på resa? Gör gärna din egen lista och länka i kommentarerna.


Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

20 svar till “Saker jag aldrig gör när jag reser“

 1. Christine Lehtinen skriver: Svara

  Tack för en härlig lista! Såklart ska vi göra saker som ger oss glädje istället för att vi känner att vi måste. Superbra!!

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Kul att du uppskattade den. Jag gillar listor som får mig att fundera lite.

 2. Yvonne Bjerregaard skriver: Svara

  Det är nog bra att ha gränser för vad en inte gör på resan. Så blir det lättare att fokusera och få tiden att räcka till.

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Ja verkligen, har man lite tid så är det bra att veta vad man vill fokusera på.

 3. Vad roligt att du blev inspirerad och hakade på detta med en egen lista! Mycket intressant att läsa.

  Hehe, jag ser direkt att vi har flera saker gemensamt: aldrig att jag skulle hoppa bungyjump eller åka läska saker på tivoli. Underjorden ogillas här med. Trädgårdar och parker gillar jag dock, inte för att studera floran, utan för att de kan vara mysiga oaser, särskilt när det är lite hemliga och man får leta upp dem bakom murar i New York. 🙂 McDonalds däremot skulle jag inte gå på frivilligt på en resa. Haha, vad underbart det är med människors olikheter och likheter. En himla tur att alla inte gillar samma; vad trångt det skulle bli. 😉

  Tack för kul läsning och för länken till mig!

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Tack för inspirationen. Du har inspirerat till ytterligare ett inlägg som är på G snart ?
   Och visst är det skönt med olikheter. Inte minst för alla resebloggars skull. Tänk vad trist om alla skrev om samma saker ?

 4. Hm.
  Lite roligt för 1) många av de saker du aaaaaldrig skulle göra på resa både gör och har jag gjort. Som besöka botaniska trädgårdar, eller ngn privat trädgård hos ngn rolig liten dam i England eller så. Och museer besöker jag också gärna, fast helst små. Och underjorden älskar jag! Men liksom du skulle jag inte få för mig att bränna reskassan på fancy dining inte.

  Men vad mer skulle jag aldrig göra… alltså. har liksom aldrig tänkt tanken. Så får nog suga på den karamellen lite!

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Det är så roligt att läsa alla kommentarer och reflektioner. För visst har man likheter och olikheter med alla. Nästan ??
   Och allra viktigast är ju att göra det som gör din dag lite roligare!

 5. Trädgårdar ja. Med vissa undantag. Är man tex i Japan bör man absoluta besöka trädgårdarna där. De kan alla njuta av.

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Det finns ju alltid undantagen som bekräftar regeln. På Sri Lanka vet jag att jag verkligen uppskattade trädgårdarna också. Så allt är ju inte svart eller vitt ?

 6. Malin Lundskog skriver: Svara

  Hmm … har inte bestämt vad jag aldrig skulle göra. Beror nog på var jag är? Men gör definitivt det jag vill och struntar rätt mycket i måste-grejer om de inte kommer för nån väldigt betrodd källa.

  Museum inte min favvo, men pga (tack vare kanske snarare) ööööösregn i Berlin hamnade vi på The Wall. Museum. Så jäkla lärorikt! Och bra gjort, så … säger aldrig aldrig?

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Sant mycket sant.
   Jag gillar ju verkligen att lära mig saker så kanske borde jag ändå besöka vissa museum. Kanske är det konstmuseum specifikt jag inte gillar.
   Men viktigast är ju som vanligt att följa hjärtat.

 7. Vilken skön lista ? jag hoppar inte ner från saker eller klättrar upp för saker… och jag tältar inte, har inte gjort så länge jag kunnat välja själv. Däremot går jag gärna i gamla kyrkor och går på museer?

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Tack snälla. Ja jag gillade den mycket. Jag skriver också under på tälta!!!

 8. På mina resor under senare år har jag låtit bli att researcha särskilt mycket inför resor. Fixar någonstans att bo första natten och liksom upptäcker platsen. Så jag riskerar helt klart att missa saker, men kanske jag får uppleva annat?

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Jag gillar hur du tänker. Jag är lite likadan. Jag läser på lite men mest så jag har ett hum. Då kan man låta spontaniteten jobba.

 9. Det enda jag inte gör när jag reser är att göra sånt jag inte vill, men det är faktiskt en liten sanning med modifikationer det med. Om jag har resesällskap så händer det att man kompromissar lite. Det finns så klart saker jag gör oftare än andra, men jag satsar på variation och säger ja tack till lite av allt.

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Härligt att höra! Då är du ju rätt på det 🙂 Och med rätt resesällskap så kan det ju vara värt det 😉

 10. Vilken kul lista. Jag försöker att bara göra saker jag faktiskt är intresserad av. Museum hamnar nästan aldrig på den listan, även om jag faktiskt helt frivilligt besökte ett museum nu senast i Glasgow. Jag funderade på att skriva min egna variant av detta inlägg, men vet inte om jag egentligen har så mycket att säga om det. Jag tycker du sammanfattar det bra, att du inte gör saker du inte vill göra. Så tänker jag också.

  1. corneliatoneri skriver: Svara

   Tack ??? Ja den var lite kul att skriva på. Men det viktiga kände jag till slut var just det Rosita skrev om på Instagram, att man aldrig ska behöva försvara varför man väljer annat än ”alla andra” gör ?

Lämna ett svar