Meny
Nordamerika / Reseinspiration / Resor

Cityscape Lounge – Se San Francisco från ovan

Det är få saker jag är lika mån om att göra när jag kommer till en ny stad som att söka upp bästa skybar och göra ett besök och så skedde också vid vårt besök i San Francisco i maj i år. En snabb googling visade att det var Cityscape Lounge på Hilton som var målet och vi blev inte besvikna.

Cityscape Lounge 46 våningar upp

Cityscape Lounge San Francisco
Högst där uppe ligger Cityscpae Lounge

På 46:e våningen och med panoramavy över hela San Francisco avnjöts ett par glas bubbel. Men först efter att min sambo som uppenbarligen ser mycket yngre ut än sina 33 jordsnurr fått visa legitimation.

Cityscape Lounge hittar du alltså i Hilton som ligger några kvarter från Union Square. Hotellet är uppdelat i flera olika torn och Cityscape Lounge hittar du i torn nummer ett. Bra skyltat och lätt hittat från huvudentrén.

Cityscape Lounge San Francisco

Panorama och molnkonstellationer

San Francisco är ju inte känt för att visa upp blå himmel och sol alla dagar på året och så var inte heller fallet denna dag. Men vyn blir inte mindre spektakulär för det.

Cityscape Lounge är beläget på hela det fyrtiosjätte våningsplanet. Och du har möjlighet att välja om du önskar vyn ner emot finansdistrikten eller upp över Golden Gate. Enda hindret är om någon del av restaurangen möjligen är reserverad.

Cityscape Lounge San Francisco

Vi valde vyn över downtown och finansdistrikten och satt kvar en stund och såg molnen komma och gå. Kunde ändå inte låta bli att gå varvet runt för att se ut över hela San Francisco, Golden Gate och Alcatraz.

Cityscape Lounge San Francisco
Cityscape Lounge San Francisco

Är du lika barnsligt förtjust i takbarer som jag? Klicka dig då vidare och läs om mina besök på andra skybarer världen över och hemma i Sverige.

Nästa gång vi besöker San Francisco tittar vi nog upp i skybaren på Virginhotellet, men denna gången satte ingen mindre än Richard Branson själv stopp för det. Har du missat berättelsen om det kan du läsa om det här.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply