Meny
Hotelltips / Reseberättelser / Resor / Svenska resmål

Smaka på Stockholm och Birger Jarl

Vi har varit duktiga på att ses den senaste tiden min bästa vän Fia och jag och det betyder dessutom ofta att jag får möjlighet att uppleva nya platser och bo på nya hotell. När Fia fortfarande bodde i Helsingborg möttes vi upp i Jönköping. När Fia sedan flyttade till Stockholm har vi passat på att bo på lite olika ställen runt vår huvudstad, som på The Winery hotell, Grand hotell Saltsjöbaden och Story hotell Riddargatan. Igår var det dags igen och vi checkade in på Hotel Birger Jarl och besökte Smaka på Stockholm.

Det är inte så komplicerat egentligen. Vi ses någon gång under eftermiddagen och då har någon av oss köpt med en flaska bubbel och lite snacks. Sedan pratar vi tills vi inte orkar mer och behöver käka. Oftast blir det inget direkt fancy – snacket är även fortsatt i fokus. Allt som oftast landar vi i sängen tidigt och hänger på låset till frukosten dagen efter. Och sen brukar vi passa på att krypa ner för en förmiddagslur innan det är dags att checka ut. Kravlöst men peppande. Det är våra dejter, mina och Fias.

Hotel Birger Jarl

Denna gången fick Fia ansvaret att boka hotell och hittade trevliga Hotel Birger Jarl i Vasastan i Stockholm. Det är ganska befriande att inte bo på de stora kedjorna ibland utan på mindre hotell utan krav på att passa in i ett koncept.

Hotell Birger Jarl ligger på Tulegatan precis bredvid Regeringsgatan med närhet till det mesta. Rådmansgatan som är närmaste tunnelbanestation ligger bara två stopp från T-centralen. Helt enkelt ett hotell mitt i smeten men ändå avskilt och lugnt.

Rum och frukost

Vi fick ett rum på våning ett med utsikt mot gatan. Förvånansvärt ljudisolerade fönster. Bra luftkonditionering som uppskattades i de närmare 30 graderna och i övrigt ett fullt funktionellt rum utan några större extra vaganser.

Viktigast är ju ändå som ni säkert vet att jag tycker vid detta laget frukosten och här får de massor av plus. En väl genomtänkt frukost som kändes omhändertagen under hela öppettiden. Och det är mer värt för mig än att den är gigantisk men med tomma fat.

Vi lyxade till det och tog en frukost 2.0 strax innan den stängde och då var det fortsatt välfyllt på de flesta av faten. Pluspoäng för det som sagt.

Smaka på Stockholm

Under tiden för mitt besök i hufvudstaden pågick också Smaka på Stockholm ett årligt återkommande event. En matfestival i Kungsträdgården. Vi promenerade givetvis dit när bubblet var slut och magarna kurrade.

För vår del blev det indiskt och för egen del en klassisk Tikka Masala innan vi slog oss ner på ett av trappstegen och spanade ut över folkhavet. Härlig stämning. Mängder med olika matkreationer att testa. Musik och folkfest. Definitivt värt inte bara ett utan flera besök så att det går att smaka på mer än bara det indiska.

Men för mig får det bli ett annat år. Redan idag checkade jag ut från Birger Jarl och Stockholm och begav mig hemåt slätten för att ta mig an den sista dagen i denna Nationaldagsvecka.

Nu ska jag inte packa väskan på hela två veckor. Då bär det av mot Aarhus och Rasmus Seebach.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply