Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Sköna maj välkommen

Valborg och april firades ut hemma i soffhörnet helt utan det traditionella firandet och ganska tidigt kröp jag ner för att ta igen några riktigt dåliga nätters sömn. Istället vaknade vi upp till en regnig första dag i maj. En månad med så oerhört mycket innehåll. Sådär mycket att det nästan trängs i kalendern. Sköna maj välkommen!

Rivstart

Vi rivstartade maj med besök på Kolmården. Bor man som vi gör i Östergötland och har det så nära som vi så är det nästan så att det glöms bort. Barnen har redan årskort och själv köpte jag mig ett vid gårdagens besök. Och kanske var det bra att jag inte kollat upp lite mer exakt vad det var för dag igår.

Det är säsongspremiär för parken första maj och även om det har varit öppet några helger innan så är det denna dagen som årligen ses som premiär och då bjuds det in kändisar och läggs ut röda mattor. Och jag som trodde det var för vår skull. Men det fick jag vackert inse att det inte var. Istället var det nog snarare för Hasse Aro, Moneybrother, Lars Frölander, Charlotte Perelli, The Mauler, ena halvan av Brynolf och Ljung, Annika Sjöö eller någon av de andra kändisar som flanerade i parken.

Kolmården

Starstrucked på Kolmården

Jag har inte så lätt att bli star-strucked, men det händer. En gång i min ungdom träffade jag kronprinsessan Victoria på Strand i Borgholm. Det är fortfarande den absoluta höjdpunkten. Efter det på listan kommer nog första gången jag stötte på Zlatan i Malmö, det skulle sedan bli lite av vardagsmat. Har ni hängt med här så vet ni att det var ganska stort för mig när kungen och Silvia dök upp och ”förstörde” flygresan hem från Los Angeles. Igår blev jag lite lätt starstrucked när jag stötte på André Pops på Kolmården. Han är i fint sällskap Popsen. Kronprinsessan, Zlatan, Kungen och André Pops. Det är de som gör mig starstrucked. Men nu kommer det sig som så att jag tycker att André Pops är bland de bästa programledarna svensk TV har och då blir det så.

Hur som helst. Mer om vår dag på Kolmården tänker jag att du får läsa senare. Men det var en riktigt bra start på maj.

En fullspäckad månad

Som jag ser fram emot maj. April var lite av ett lågvattenmärke. Stundtals riktigt lågt energinivå, tuffa möten och långa arbetsdagar. Vädret kom och hjälpte upp det hela i påsk. Tack och lov för det.

Jag hoppas att jag inte jinxar detta nu men maj känns som en riktig toppenmånad i jämförelse.

Efter rivstarten på Kolmården laddar jag för tjejmiddag på lördag och nästa vecka har jag avsatt två hela dagar för att skriva och veckan därpå åker jag till Lund med jobbet.

Lund

Jag ser fram emot att komma ner till ytterligare några grader varmt i Skåne och hinner då förhoppningsvis se lite av Lund. Nu var det riktigt längesedan jag gjorde annat än att byta tåg där.

Jobbfest, staycation och en jorden runt resa.

Sedan hinner jag precis landa hemma igen innan vi kör sommarfest med jobbet. Och sedan avslutar jag helgen med en staycation på The Box.

Två dagar senare lyfter planet från Arlanda mot vår resa jorden runt på åtta dagar. Jag hoppas i alla fall det, första delen av resan går med SAS och det ser ganska ljust ut just nu att strejken är över och att bolaget har klarat sig undan konkurs, eller rekonstruktion snarare, när klockan slår 22 maj.

Resten av maj spenderar vi i San Francisco och Singapore och via en mellanlandning i Doha landar vi hemma i Stockholm igen med bara en vårdag kvar.

Sista dagen på maj är en klämdag och den kommer jag att spendera jetlaggad med de små.


Hur ser dina planer ut för sista vårmånaden?

2 Comments

 • Elisabeth Påhlman
  2 maj, 2019 at 19:53

  Vi börjar med Rättviks marknad i 3 dar, åker imorgon bitti. Nästa helg öppnar vi äntligen stugan?. Sen blir det födelsedagar och mycket stugan. Läkarbesök o.s.v. det rullar på och jag känner mig ganska lycklig??

  Reply
  • corneliatoneri
   2 maj, 2019 at 21:50

   Härligt att höra. Lycklig är bra. Och Rättviks marknad låter fint ?

   Reply

Leave a Reply