Meny
Företagande

Att unna sig att jobba – lobbyjobba

Hur gick det där ihop egentligen? Kan man verkligen unna sig att jobba? Jajamen, i min värld kan man det och just det gjorde jag igår med lite lobbyjobb.

I den vanliga världen sitter jag nämligen på kontor åtta till sjutton måndag till fredag med några mindre undantag. Det är det jag försörjer mig på och jag älskar verkligen mitt jobb. Ingen får tro något annat. Jag har ynnesten att på riktigt älska mitt jobb. Jag tycker om mina arbetsuppgifter och jag älskar mina kollegor. De är som en andra familj för mig.

Frilansliv & lobbyjobb

Men jag har också ett annat liv. Ett frilandsliv. Ett liv som egen företagare. Företaget startade jag när jag hux flux hade skrivit och sålt in en artikel till Amelia för ungefär ett år sedan. Det var inte svårare än så. Och jag sa till mig själv direkt att företagandet och skrivandet skulle vara kravlöst. Jag skulle skriva när inspirationen fanns. Jag har nästan hållit mig till det. Men det har funnits perioder när tanken på att driva företaget har varit starkare än glädjen över att skriva. Förstår ni mig? Och det har liksom aldrig slutat bra utan mer som pannkaka.

Under slutet av 2018 kom också bloggandet att bli en del av företaget. En försiktig del. Mest i mitt medvetande. Men som en tanke om något som kan bli större. Och av den anledningen unnade jag mig igår att ta en dags semester från mitt vanliga jobb för att jobba med mitt företag.

Arbetsplatsen för dagen blev Quality hotel The Box här i Linköping där jag var på dagspa i slutet av förra året. Jag blev förälskad i lokalerna och har sedan dess haft som mål att hitta en passande dag att avsätta för att skriva just där. Och kan man annat än älska detta ställa när man har en blogg som heter Lite mera rosa?

Jag valde bästa dagen. Solen sken från en klarblå himmel när jag rattade bilen mot hotellet. Jag slog mig ner i loungen vid skrivbordsliknande bord med sköna stolar och närhet till eluttag. Solen sken in genom de skira gardinerna och utanför kunde jag ana den varma utomhuspoolen ånga. Just som jag skulle starta upp rev ett JAS-plan av en start på den intilliggande flygplatsen och över ansiktet spred sig ett leende – ett sånt från öra till öra.

Det går att unna sig att jobba

Det var ett härlig bryt från vardagen och jag lämnade inte förrän vid fyratiden fulladdad med energi och inspiration. Så visst går det finfint att unna sig att jobba. Och att dessutom ha möjligheten till dessa miljöer är fantastiskt.

Får jag någon gång möjlighet att jobba med detta på heltid lovar jag mig själv att minnas tillbaka på tiden när jag unnade mig att jobba och den härliga inspirerande känslan det gav.


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

2 Comments

 • Ann Beutler
  22 februari, 2019 at 07:16

  Lät som en underbar dag..Önskar dig också lycka till med ditt skrivande och företag.

  Reply
  • corneliatoneri
   22 februari, 2019 at 14:27

   Det var det verkligen ? Tack! Och tack för att du läser ??

   Reply

Leave a Reply