Meny
Reseinspiration / Resor

Så kan du maxa din ledighet 2019

De dyker upp lika säkert som ett brev på posten. Ja så skulle man sagt förr i tiden när breven verkligen kom fram. Men något vi verkligen kan räkna med är att artiklarna om hur du med minsta möjliga uttag av semesterdagar får ut som mest ledighet återuppstår inför varje årsskifte. Och nu har jag sett dem i mitt flöde. Så kan du maxa din ledighet 2019.

Ur en journalists perspektiv, och jag kan ju faktiskt uttala mig i det ämnet, så är det en av det enklaste artiklarna att knåpa ihop. Har du bara normal koll på våra svenska helgdagar såsom påsk, Kristi flygare, nationaldagen, midsommar och jul så kan du med en almanacka knåpa ihop rätt antal tecken på en kaffekvart.

2019 – så kan du maxa din ledighet

Årets variant kommer från Damernas värld. Men vid en snabb översikt hos andra medier hittar jag inte någon som har hittat någon dag som den andra inte fått med. Och jag vill inte på något sätt avslöja slutet eller höjdpunkten i förväg. Men inte heller i år handlar det om så mycket mer än att ta ledigt de dagarna som ligger i anslutning till våra röda dagar för att få ut lite mer sammanhängande ledighet. Vid en snabb överslagsräkning kan man genom att ta ut 20,5 semesterdagar i anslutning till våra röda dagar få 58 lediga dagar. Betänk då bara att du, om du väljer det alternativet, har tagit ut 20,5 av dina i normalfallet 25 semesterdagar och endast har 4,5 dagar kvar till sommarsemestern.

Årets absoluta favorittips är dock det om att ta en halv dags ledigt på fredag innan Alla helgona-helgen och därmed få tre dagar ledigt. Den var svår att se komma. Närå, skämt åsido.

Hur mycket semester har du egentligen?

Men på temat tänkte jag ta upp ett ämne jag ganska ofta får behandla frågor kring. Nämligen:
– Gud vad du reser, hur mycket semester har du egentligen?

Ja det stämmer, vi reser en hel del. Och under 2018 har jag tagit ut hela trettioen semesterdagar. Och då har jag trettio dagar att nyttja varje år. En av de uttagna semesterdagar valde jag att ta när Försäkringskassan tyckte att jag skulle ha läkarintyg för dotterns åttonde sjukdag på vattkopporna. Då orkade jag inte börja tjafsa med vårdcentralen.

Genom att försöka planera smart och boka resor som går över två helger har vi lyckats med följande. Spendera åtta dagar i Thailand, fem dagar i Dubai, åtta dagar på kryssning i Medelhavet, åtta dagar i Turkiet, sex dagar i Los Angeles och fyra dagar i Paris. Och utöver det har vi fått lite ledighet under sommaren också.

Jobba på sommaren och maxa din ledighet

För svaret på frågan ovan:
– Gud vad du reser, hur mycket semester har du egentligen?  är nämligen.

– Nu såg inte jag dig här i på hela sommaren, jag vet inte jobbade du då?

För det gjorde nämligen jag. Förutom de dagar då barnen var hos oss och jag tog föräldraledigt så höll jag ställningarna på kontoret. Och därmed sparade jag massor av dagar att spendera på resor resten av året.

Just nu har vi möjligheten att göra så och det är verkligen en alldeles, alldeles underbar möjlighet.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply