Meny

Writing to you directly från Los Angeles vänner.
Vi hade en fin resa hit. Har ni läst noga vet ni att jag var exalterad över att resan innebar att jag skulle få åka en Airbus 380 för första gången i mitt liv. Men A380 blev A340. Fast jag klagar inte.

Och för dig som är som jag var för bara några år sedan. När jag trodde att alla flygplan var likadana, typ. Så är en Airbus 380 världens största passagerarplan och har två våningar varav vi hade bokat platser på det övre planet.

Efter några hektiska dagar i början på veckan landade vi hemma runt niotiden i onsdags kväll. Lite mat i magen och den sista packningen klarades av. Sedan la vi oss för att få våra tre (!) timmars sömn innan vi skulle påbörja resan mot Arlanda. Men innan de där tre timmarna gått väckte Andreas med orden:

-Du kommer att få åka något annat än 380 idag.

Yrvaken var ordet. Och medan Andreas hade vaknat av ett större antal notifieringar från Lufthansa och vaknat till en stund. Konstaterade jag sömndrucket att vi istället för att flyga 380 från Frankfurt några timmar senare skulle flyga 340 från München. Inte fy skam det heller måste jag säga. Har aldrig flugit den flygplanstypen heller och att flyga fyrmotorigt i världens näst längsta plan gjorde mig absolut ingenting.

Det som är absolut mest värt att uppmärksamma är väl ändå hur smidigt det gick att bli ombokade. Anledningen till ombokningen var att vårt plan från Stockholm till Frankfurt blev inställt – varför vet jag fortfarande inte. Vi hade därmed ingen möjlighet att ta oss till Frankfurt i tid för att hinna med vårt plan till Los Angeles därifrån.

Frankfurt blev München

Utan att vi behövde göra någonting blev vi istället ombokade till planet mot München en dryg timme senare och hade där en kort stund innan vi boardade planet mot Los Angeles.

Så istället för att åka från Stockholm till Frankfurt 6:55 lyfte vi mot München kl 8:00. Och istället för att lyfta mot Los Angeles vid 10:20 lyfte vi 11:50. Med  en medvind utöver det vanliga landade vi sedan i Los Angeles efter elva timmar och fem minuter i luften klockan 14:24 bara en timme och tio minuter senare än vi egentligen skulle landat. Effektiviteten och smidigheten hos Lufthansas ombokningsavdelning skall verkligen premieras det må jag säga.

2018-11-08 12.37.03

Och inte gick det någon nöd på oss i 340:n heller. Från rad 58 (den sista av dem alla) njöt vi av en behaglig flygning över Grönland. Och när Mama mia – Here we go again finns i filmbiblioteket i inflight entertainment-utbudet behövs inte så mycket mer.

Lufthansa – SAS 0-1

Servicen på denna Lufthansa flight får dessvärre inte högsta betyg. Jag jämför med motsvarande på min SAS-flygning till New York för ett år sedan. Det är möjligt att det har att göra med kultur. Men kabinpersonalen hos SAS var definitivt mycket mer tillmötesgående än de hos Lufthansa. Jag skall ge dem en chans till på vägen tillbaka innan jag ger dem betyget men hittills är det 1-0 till SAS.

Några timmar senare hade vi klarat av immigration och upphämtning av bil hos Avis och landade i vad som är vårt Airbnb-hem de kommande fem dagarna. Och det mina vänner går inte av för hackor men det är värt ett helt eget inlägg.

2018-11-08 18.21.33

Tack för att du delar mina tankar med mig. Följ gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 

5 Comments

 • Daniel | FlyingDryden
  9 mars, 2019 at 01:07

  Nu har ju jag i och för sig redan flugit med A380 men hade nog också blivit besviken på det bytet. Dock, A340 (och jag gissar att det var en -600 ni fick) står helt klart på min bucketlist så jag kanske inte hade gråtit ändå. En del bolag har börjat fasa ut den så jag ska nog lägga på några hekto där. 🙂

  Var det toaletter en trappa ner på den aktuella maskinen?

  Reply
  • corneliatoneri
   16 mars, 2019 at 13:43

   Nu visste vi ju att vi skulle ha en A380-resa till hemresan så det kändes helt OK och så fick vi flyga 340 som vi inte heller hade flugit. Jepp, det var en 600 vi fick flyga (D-AIHF) med toaletterna en våning ner. Gillades!

   Reply
 • Reiselinda
  9 mars, 2019 at 16:00

  Bra att det löste sig smidigt med ombokningen och blev en trevlig upplevelse trots allt.

  Reply
  • corneliatoneri
   16 mars, 2019 at 13:38

   Verkligen och det blev ju nästan bättre. Då fick vi testa en flygplanstyp till 😉

   Reply

Leave a Reply