Meny
Personligt / Resor

Belmondo – italienskt restaurangtips i Linköping

Det finns de som säger att det är för mycket italienska restauranger i Linköping. Jag säger – må så vara. Men ska du välja en, då väljer du Belmondo. Beläget i Harrys gamla lokaler har de förvandlat ett klassiskt utehak till en sann italiensk pärla. Hett italienskt restaurangtips i Linköping.

Benvenuti al Belmondo

Det blir inte oäkta här på Belmondo. Restaurangchefen är så italiensk som det bara går och går ofta runt i restaurangen och nynnar med i både Gianna Nannini och Eros Ramazotti samtidigt som han serverar en fantastisk service. Född i Linköping, uppväxt i Rimini i Italien, med restauranglivet i blodet och en dröm om att komma tillbaka hem till Linköping. Nu är han här och har fått skapa sin egen italienska oas. Och som han gjort det.

Maten på Belmondo

Belmondo Linköping

Fyra besök senare kan jag inte annat än rekommendera detta ställe igen och igen och igen. Jag har besökt för en alkoholfri drink, jag har besök för en lättare förrätt, vi har ätit förrätt och varmrätt och för bara en liten stund sedan kom jag hem efter en helkväll med mina kära vänner Anneli och Lina. Det blev ett par förrätter på sant italienska manér och till det roséprosecco.

Men självklart får ni avnjuta en kavalkad av bilder från alla de fyra gånger jag hittills varit här.

Helt klart det nya stället jag alltid rekommenderar här i Linköping. Belmondo mina vänner. Boka. Och för guds skull missa inte efterrätten. Spana in hemsidan – bestäm dagen – här.

1 Comment

  • Helena
    2 oktober, 2024 at 23:31

    Tack för tipset! Ska lägga det på minnet till nästa gång, eller nån gång, när jag är i Linköping.

    Reply

Leave a Reply