Meny

I ett av Linköpings nyaste kvarter hittar vi en av Linköpings nyaste restauranger. Noi3. Tre vänner som brinner för det de gör och dessutom delar med sig av det i sagolikt god mat. Jag säger ganska ofta att detta inte är en matblogg och ändå dyker det mer och mer frekvent upp inlägg av detta slag. Se det som ett bevis på att vi har hittat en riktig pärla. Som här.

Det var löjromspizzan som gjorde det

Det var löjromspizzan som var avgörande. Jag ser den och bestämmer mig direkt, den måste jag testa. Löjan är namnet och smaken är magisk.

Pizza Löjan på Noi3 i Linköping

Lite skandinaviskt och lite italienskt på Noi3

Men det är inte bara pizza du hittar på Noi3. Här finns också färsk pasta och annat smått och gott. Den gemensamma nämnaren är inspirationen bakom rätterna som kommer från både det skandinaviska och det italienska köket. Är inte Löjan ett perfekt exempel på det så säg?

På en stor lapp i restaurangen står det:

Maten tillagas med noggrannhet lekfullhet och utan krångel

Det där med lekfullhet tilltalar mig. Det är ju liksom det som är hela grejen med litemerarosa. Att ta vara på glädjen och det lekfulla i livet.

Läs mer: Att göra i Linköping: en guide till staden på slätten

Det digitala tilltalar mig

Trots alla år i servisen tilltalas jag av det digitala konceptet på Noi3. Här beställer och betalar du i appen. Men serverar gör personalen. Du får ta den tid du vill på dig att beställa, ingen som kommer och avbryter mitt i en härlig diskussion. Och du behöver inte vänta på att beställa medan servitrisen gör något annat. Win-win helt enkelt.

Hitta till Noi3

Restaurang Noi3 hittar du på Drottninggatan 43 i centrala Linköping (kartan öppnas i googlemaps). Menyn läser du med fördel i deras app eller på hemsidan. Har du varit där? Vilken blev din favorit?

3 Comments

Leave a Reply