Meny
Förträffliga Östergötland / Resor / Svenska resmål

Pappa Grappa – restaurangtips i Linköping med en pizza to die for om du har tur

En av Linköpings lite mer undanskymda men absolut mysigaste restauranger ligger vid Hospitalstorget i Linköping. Hospitalstorget i sig har en alldeles speciell historia och har gått ett annat öde till mötes än vad det kunde ha gjort. Är du historieintresserad liksom jag kan du läsa mer om det en bit ner i detta inlägg under rubriken Jakten på det försvunna munkklostret. Men nu var vi ju faktiskt här för Pappa Grappa.

Det tog ett tag innan jag åt på Pappa Grappa första gången. Jag hittade helt enkelt inget på menyn som passade. Pappa Grappa finns även i Norrköping där det bytte namn men nu är tillbaka. 2016 öppnade de intill ovan nämnda Hospitaltorget i Linköping.

Pappa Grappa – Restaurangen och Källaren

Pappa Grappa ändrar skepnad från säsong till säsong. Och även meny skulle det visa sig. Beroende på årstid och kanske känslan i teamet bakom Pappa Grappa så finns det möjlighet att boka bord i Restaurangen respektive Källaren. Sommartid finns såklart även en uteservering.

I skrivande stund, november 2021, är det Restaurangen som gäller när man kikar in på Pappa Grappas hemsida. Men annars har jag uppfattningen att Källaren erbjudit en något enklare meny medan Restaurangen varit mer för finsmakaren. Lägg på minnet att det är en lekman som talar här.

Från fisk till pizza – allt lika magiskt

Tre gånger har jag ätit på Pappa Grappa. Första gången tillsammans med Lina en majdag i 2020. Och sedan två gånger under 2021.

Första gången valde vi en helt magiskt god fjällröding med gräslöksslungad färskpotatis. En rätt som inte finns på menyn just nu på tal att det händer mycket på Pappa Grappa. Men jag gissar att deras Hälleflundra är minst lika god.

Men oavsett om både jag och Lina tyckte att den där fiskrätten var sänd från himlen så var det i april 2021 som Pappa Grappa fick en alldeles speciell plats i mitt hjärta.

Pizza Monforte D´Alba

Det var nämligen då Pizza Monforte D´Alba kom in i mitt liv. En pizza en tryffelälskare gråter en tår av glädje av. Bokstavligt talat så att säga.

Denna pizza är ett mästerverk med tunn och fin botten, en svampkräm som smälter i munnen och hasselnötterna som ett inslag som liksom sätter pricken över det berömda i:et – om vi inte räknar med just själva tryffeln då.

-Denna måste ni behålla på menyn var min kommentar i april 2021.

Svaret var ett lite kryptiskt, vi får hoppas det. Och bara någon vecka senare var den borta.

Jag har bokstavligt talat hållit koll på menyn sedan dess och hade nästan tappat hoppet när vi måndagen den 1 november skulle inleda min födelsedagsmånad med ett restaurangbesök. Och ja, ni kan ju ana. Tillbaka på menyn var då Pizza Monforte D´Alba, som en födelsedagspresent till mig.

Om den var lika god som jag mindes den? Fråga om det kan ha varit i den stunden det kom en tår.

Pappa Grappa – restaurangtips i Linköping

Förutom magiskt god mat har man skapat en avslappnad men ändå lite lyxig stämning i lokalerna och jag kan varmt rekommendera Pappa Grappa om du letar efter restaurangtips i Linköping.

Spana in deras meny som den ser ut just nu här, hoppas du hittar något du gillar.

Och du – du har väl kopplat ditt kort till SAS Eurobonus? För här får du inte mindre än 150 poäng per krona. Läs mer om hur du kopplar ditt kort här om du inte redan gjort det.

Du hittar Pappa GrappaHospitalstorget 1 i Linköping (kartan öppnas i Googlemaps)

2 Comments

Leave a Reply