Meny
Förträffliga Östergötland / Hotelltips / Reseinspiration / Resor / Svenska resmål / Östergötland

Best Western and hotel – Linköpings nyaste hotell

Ett hotell i ett parkeringshus? Jag tror inte jag var ensam om att fundera lite på hur man hade tänkt när beskedet kom att man skulle bygga på ett av stadens parkeringshus med hotell. Och sedan har det byggts och byggts, länge om du frågar mig. Den tionde maj var det äntligen dags för invigning. Och en dryg vecka senare fick jag en guidad tur i Linköpings nyaste hotell – Best Western and hotel. Och vilken tur att man inte lyssnade på mina farhågor i alla fall. För oj så bra det blev.

Best Western and hotell ligger precis intill slottet och domkyrkan i de centrala delarna av Linköping. Och att det är en utbyggnad av ett parkeringshus är ju såklart nu när det är klart bara en bonus för alla som kommer med bil. För övriga märks det inte ens. Best Western and hotell är det perfekta hotellet för allt ifrån barnfamiljen till ensamresenären men även för en resebloggare som älskar att lobbyjobba.

Best Western and hotel ägs av Sleeping Fox hotel group som har flera hotell runt om i Sverige. Bland annat ett hotell med samma namn – and hotel – i Stockholm. Men också hotell som Best Western Gustav Wasa i Borlänge och Dalecarlia Spa i Tällberg. Och nu alltså and hotel i Linköping.

Lite mindre rum – lite lyxigare

Det finns några olika rumskategorier att välja mellan på Best Western and hotell men genomgående är att rummen inte är gigantiska. Istället har man satsat på lite skönare sängar, lite smartare förvaring och en lite lyxigare känsla och bra kvalité. Varje rum är unikt i planlösningen och man har nyttjat alla vinklar och vrår. Däremot känner du igen dig i inredningen i alla rum. Letar du förresten efter vattenkokaren? Du hittar den under sängen. I en utdragbar låda bredvid kuddlådan.

Best Western and hotel – ett socialt hotell

Man vill vara ett socialt hotell och satsar på stora sociala ytor. På bottenvåningen finns både en stor restaurang i direkt anslutning till receptionen som också är bar. På andra sidan trapphuset hittar man lobbydelen som jag blir kär i på direkten. Den är som gjord för att lobbyjobba i.

Familjerum på Best Western and hotel

Många av rummen är familjerum med smarta utfällbara våningssängar. Och håll utkik här kommer det nämligen att erbjudas familjepaket för både Kolmården och Astrid Lindgrens värld vad det lider. Varför inte köra båda. Besök både Kolmården och Astrid Lindgrens värld och bo mitt i mellan i Linköping. Vill du veta vad du ska hitta på dina timmar här i vår stad? Då kan du klicka dig vidare till min Linköpingsguide här.

Frukost med plus

När jag besöker hotellet är det i rollen som resebloggare. Jag har fått möjlighet att få en guidad tur och frukost. Och vi kan väl börja där. För frukosten är ett av det allra viktigaste för mig när det kommer till hotell. Jag har ju redan helt självsvåldigt utsett Sveriges bästa hotellfrukost här. Och den mest speciella borde nog vara denna. Men Best Western hotell And får många plus hos mig. Inte minst för de hemrullade köttbullarna och den hemlagade äggröran. Det är extra pluspoäng i min bok.

Gym och Relax

I källaren hittar man hotellets gym som är väl utrustat och tillgängligt för alla som övernattar. Och in anslutning till det en relax med bastu. Sannerligen det lilla extra.

Staycation, brunch eller lobbyjobb coming up

Jag blir helt enkelt ganska sugen på en övernattning här. Nu är frågan vad jag hinner med först. En staycation med övernattning, att avnjuta hotellets brunch som serveras på söndagar eller en dags lobbyjobbande? Vi får se helt enkelt.

Men här välkomnar man lobbyjobbare det är en sak som är säker. Kom in, sätt dig och jobba, köp till en kopp kaffe, påtår ingår. Och sitt så länge du vill, säger receptionisten när jag frågar. Om jag ska, ni kommer få rulla ut mig, tänker jag.

Fakta Best Western and hotel Linköping

Best Western and hotel ligger i centrala Linköping precis intill Slottet, Domkyrkan och Stortorget. Bara ett stenkast bort hittar du Trädgårdsföreningen.

Parkering finns i hotellet mot en kostnad. Husdjuren får gärna följa med och hotellet har flera rum med möjlighet till familjeövernattning.

Mer info hittar du på hotellet egen hemsida här.

Hitta till Best Western and hotel (kartan öppnas i Googlemaps)

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

2 Comments

Leave a Reply