Meny
. / Förträffliga Östergötland / Resor / Svenska resmål

Julklappstipsen för de bästa upplevelserna i Östergötland

I år mer än någonsin tidigare är det ett fantastiskt tillfälle att som julklapp ge bort en upplevelse. Dels är det oftast lätt att inhandla på nätet och dels ger det en möjlighet att stötta lokala företagare i de tuffa tider många upplever nu. Här har jag samlat de bästa julklappstipsen för de bästa upplevelserna i Östergötland. Har jag missat någon? Kommentera gärna så att fler får ta del av tipset.

En övernattning i Naturlogis naturrum till sommaren

Skärmklipp från naturlogi.se

Lägg upplevelsen att vakna upp mitt bland granarna under granen. Naturlogi ligger söder om Linköping och erbjuder bland annat boende i sina skogsrum under de lite varmare månaderna på året.

En fantastisk present att få ge och en fantastisk klapp att se fram emot att nyttja.

Till sommaren 2021 bygger de två nya boenden som är lite större med lite extra bekvämligheter, bland annat egen badtunna. Passa på att boka en vistelse eller köpa presentkort. Fram till nyår får du 20% på både presentkortspaket och boendepaket. Mer information på Naturlogis egen sida här.

Vandra eller cykla längs Göta kanal och bo på Göta hotell i Borensberg

Skärmklipp från gotahotell.se

Varför inte ge bort en övernattning på fina Göta hotell i Borensberg? I paketet ingår övernattning, frukost, trerätters middag, matsäckspaket för din vandring eller cykeltur samt karta.

Vandrar eller cyklar gör du med fördel mellan Göta hotell i Borensberg till Berg. Sträckan är bland de vackraste längs hela kanalen och du får också se Bergs slussar, som jag personligen utnämnt till ett helt eget litet Göta Kanal i miniatyr.

I paketet ingår en kartguide till vad du ska passa på att se på vägen. Ta med din egen cykel eller kontakta Göta hotell så hjälper de till att boka en. Eller så använder du apostlahästarna.

I julklappserbjudandet som finns nu betalar du endast 1495 kronor per person mot 1895 kronor som är ordinarie pris. Men passa på, erbjudandet gäller bara till den 22 december. Titta in på gotahotell.se för information om hur du bokar.

Bli trädfadder längs Göta kanal

Skärmklipp från gotakanal.se

Och när du nu ska besöka vår vackra kanal, varför inte passa på att bli trädfadder till ditt eget, eller kanske familjens, träd längs med Göta kanal så att du kanske kan spana in det under ovanstående tur. Just nu kan du nämligen köpa ett helt eller en del av ett träd.

Många av träden längs kanalen är döende och behöver ersättas. Träden är inte bara en vacker alé, rötterna stöttar även upp och hjälper kanalbanken att inte rasa ner i kanalen. Vill du slå till? Titta in på denna länk.

Ombergs turisthotell – ett upplevelsepaket på berget

Skärmklipp från ombergsturisthotell.com

En klapp jag gärna själv sett där under granen är ett övernattningspaket på Ombergs turisthotell. Här finns mängder av olika paket att välja på. Oavsett om du är den äventyrliga och vill testa på kajak eller MTB eller en lugnare vandring så finns något för dig. Eller så vill du inte ens ta dig ut från hotellet utan uppleva den vackra slätten vid bergets fot genom fönstren. Då finns det paket för det också.

Alla paket och möjligheter hittar du på Ombergs turisthotells hemsida här.

Villa Fridhem – en upplevelse på det kungliga sommarresidenset

Skärmklipp från villafridhem.se

Trots att jag tycker mig ha koll på den svenska kungafamiljen och dess historia var det helt nyligen jag lärde mig att Villa Fridhem utanför Norrköping byggdes 1909 som sommarresidens till Prins Oscar och hans familj. Prins Oscar var bror till vår tidigare kung Gustav V och Villa Fridhem tillhörde familjen ända fram till 1953. Numera är Villa Fridhem en oas där du kopplar av till de vackra vyerna över Bråviken.

Passa på att ge bort den totala avkopplingen med ett presentkort på Villa Fridhem. Du beställer enkelt på nätet här.

En kulinarisk upplevelse på Simons Rosteri & Bageri

Skärmklipp från simonsrosteribageri.se

I Linköping hittar du Simons Rosteri & Bageri. En riktig pärla som erbjuder just det. Rosteri & Bageri. I vanliga fall håller man även kurser i både rostning samt surdegsbakning och kaffeprovning. Dessa är tillfälligt stängda just nu. Men varför inte slå till på ett presentkort?

Själv hade jag använt det för en onsdagspizza eller en fredagsmunk. I juletid finns även de speciella julrostningarna av kaffe att köpa, separat eller i något av de sammansatta julpaketen.

Middagskassen från P2

Skärmklipp från p2catering.se

Middagskassar har blivit poppis. Ett perfekt sätt att uppleva lite lyx i hemmavardagen och samtidigt stötta våra lokala handlare. Nu kan du ge bort en middagskasse i julklapp. P2 Catering erbjuder detta koncept. Kontakta dem på [email protected] eller 013-144205 så hjälper de dig.

Julklappstipsen för de bästa upplevelserna i Östergötland – dina tips?

Vilket tips skulle du vilja lägga till? I Östergötland eller i ditt landskap. Kommentera nedan så får fler ta del av tipsen.

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

No Comments

    Leave a Reply