Meny
Reseberättelser / Resor / Svenska resmål

Hotellfrukost i Coronatider

I början av juli bodde vi fem nätter på hotell varav fyra av dem var på olika hotell inom Nordic choice-koncernen. På alla dessa fyra hotell hanterade man servering av frukost helt olika och det tycker jag är alldeles för intressant för att inte skriva om. Se inte detta som en pekpinne till någon. Inte heller som att något är rätt eller fel. Se det bara som en skildring över hur olika det kunde vara att äta hotellfrukost i Coronatider sommaren 2020.

Clarion Malmö Live 9 juli 2020

Morgonen den 9 juli vaknade vi upp på Clarion Malmö Live och åkte ner mot frukostbuffén utan några större förhoppningar på utbud. Jag är en hotellfrukostälskare och blev positivt överraskad här.

På Clarion Malmö Live hade man anpassat buffén med flera olika stationer med samma utbud för att sprida ut gästerna. Man hade öppnat upp flera lokaler så att man kunde sprida ut sig och borden stod glesare än vanligt.

Stationen där man kan få en omelett tillagad á la minute var borttagen men i övrigt tycker jag att utbudet var det samma som tidigare. Personalen var väldigt aktiv i lokalen och informerade oss gäster om vilka möjligheter vi hade för att distansiera oss.

Läs mer: Clarion Malmö Live – mitt favorithotell i Malmö

Clarion Collection Hotell Temperence Malmö 10 juli 2020

Morgonen efter hade vi bytt hotell och några kvarter bort vaknade vi upp på Clarion Collection Hotell Temperence. Clarion Collection-hotellen har som standard att det ingår kvällsmat på deras hotell. Och gårdagskvällens utfodring av den hade inte gett något direkt hopp om distansiering.

Här var frukostbuffén precis som den alltid varit. Ingen extra distansieringsmöjlighet genom olika stationer. Man hade förvisso öppnat upp en annan del så att man kunde sitta på större yta men informerade dåligt om det och det fanns inte heller någon personal som var aktiv i matsalen.

Många av gästerna gjorde vad de kunde för att distansiera sig. Men här var det i stort sett omöjligt när bord står nära buffén och utrymmena är trånga.

Det fanns inte heller någon möjlighet att boka vilken tid man ville komma till frukosten.

Quality hotell Winn Göteborg 11 juni 2020

Vi var tidiga spekulanter på frukost morgonen den 11 juni när vi vaknade upp på Quality hotell Winn i Göteborg. Det var bara vi och tre personer till i matsalen. Och här hade man tagit distansieringen på fullaste allvar.

Frukt och yoghurt serverades i små skålar medan bröd, pålägg och kaffe serverades av personal. Det fungerade på så sätt att man som gäst valde vad vi ville ha från uppställda buffér som man köade till.

Det funkade bra när vi inte var så många men jag gi ssar att det skapade köer när klockan blev lite mer.

Selma spa Sunne 12 juni 2020

Visste ni att Selma spa faktiskt är en del av Nordic Choice. Jovisst, det är ett av deras ”koncepthotell” precis som Yasuragi. Och det var här vi landade efter vår tidiga morgon i Göteborg.

Kvällen innan var det hårda regler hur många personer som fick vara i matsalen samtidigt. Och att få bord var ingen självklarhet trots att vi bodde på hotellet. På morgonen var det lite annorlunda. Ingen tidsbokning när man vill äta frukost och relativt mycket folk vid buffén.

Vissa bord var markerade så att man inte satt för tätt men i övrigt var det mycket folk som rörde sig i lokalen.

På buffén var juice och yoghurt ersatta med småförpackningar och pålägget serveras förberett på tallrik förpackat i plast. Den varma maten serverades av personal.

Summa summarum hotellfrukost i Coronatider

Återigen. Jag vill verkligen inte att ni ska se detta som någon pekpinne. Inte heller som något klagomål. Jag tycker bara att det var superintressant att vi fyra gånger på fyra dagar fick testa fyra olika hotell inom samma koncern som hanterade frukostserveringen på så olika sätt. Se det som ett dokument över tiden vi lever i just nu och hur det är att äta hotellfrukost i Coronatider.

Det som glädjer mig är att se en stor ansträngning hos alla hotellgäster för att inte trängas. Och jag tycker att vi är många, det stora flertalet faktiskt, som verkligen tar denna frihet under ansvar på stort allvar och hjälps åt. Det ska vi vara stolta över.

Har du bott på hotell under den här tiden? Hur var din frukostupplevelse?

Lite mer att läsa på Lite mera rosa

Fotnot: På Nordic Choice hemsida kan man läsa vilka åtgärder som tas i Coronatider, bland annat kring frukost. Såhär står det där.

No Comments

    Leave a Reply