Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Nya saker i mitt liv som jag kan ”tacka” Corona för

Jag vet inte om det är rätt att säga att jag kan tacka Corona för något. Men jag försöker ofta se det positiva i allt jag kan. Jag gör det med respekt för alla som på ett eller annat sätt drabbats av pandemin som har världen i sitt grepp. Men tar man ett steg tillbaka och ser på sitt liv och sin vardag så tror jag att vi är många som kan hitta saker vi gör eller känner som vi inte gjort eller känt om inte Corona hade funnits och som faktiskt är positiva.

Och jag är inte ensam. Fler och fler tankar i dessa banor börjar dyka upp hos dem som likt mig kände sig vingklippta i pandemins framfart. Jag gläds åt Lina Skandevalls underbara uppdateringar på Instagram om stressen som blivit ett lugn. Och Towe på Comeflywithme.se skrev för en tid sedan ett inlägg mycket likt mitt eget som då låg och gottade till sig i de sista raderna.

Nya saker i mitt liv

Tid

Detta reflekterade jag över på Instagram för någon vecka sedan. Jag gillar verkligen mitt jobb och har mycket sällan söndagsångest. Däremot kan jag ganska ofta känna en stress över att helgen har gått för fort och för att jag inte har hunnit allt det jag vill. Det gör jag inte längre. Istället känns det som att jag har fått tid av hela situationen. Jag hinner både tänka och tala till punkt. Hinner färdigställa saker jag påbörjar och de jag har påbörjat sedan länge. Jag hinner ta den där promenaden. Jag hinner skriva det där blogginlägget. Nu är min stora förhoppning att jag lär mig något av detta och tar det med mig.

STF

Jag har länge tänk att jag skulle bli medlem i STF – Svenska Turistföreningen. Men ni vet hur det är. Det blir inte av. Nu läste jag att även de har drabbats hårt och är nära kollaps. Ett medlemskap var inte bara något jag kunde ha nytta av. Föreningen behövde mig. Och jag fick äntligen tummen ur.

Våfflor gånger tre

Vi har varit duktiga på att ha med oss matlådor ganska länge nu. Vi har aktivt valt att inte äta ute för att spara pengar till resor. Nu ser världen annorlunda ut och vi vill fortfarande inte slösa. Däremot vill vi stötta våra lokala restauranger och näringsidkare. En av mina favoritrestauranger Melins café serverar våfflor to die for och inte mindre än tre gånger de senaste två månaderna har jag njutit av dessa. På våffeldagen blev det en efterrättsvåffla och därefter matvåfflor till lunch.

Eller som en kollega till mig sa. Äntligen är det ok att vara för lat för att laga mat.

Naturkartan och vandring

Det senaste tillskottet i mitt app-bibliotek är Naturkartan. I den hittar man naturreservat och vandringsleder i hela Sverige. Och tack vare den har jag hittat vandringsleder jag aldrig tidigare hört talas om.

Vi kommer aldrig att bli några skogsmullar men lite hooked på vandring har vi allt blivit.

Sommarens reseplanering

Förutsatt att vi inte rekommenderas stanna hemma helt i vår egen sjukvårdsregion under sommaren så kommer vi att röra oss inom Sveriges gränser och då kommer vi som det ser ut att röra oss norrut. Och jag hoppas så innerligt att resan vi börjat planera, börjat göra noteringar om och sätta ut pluttar i Googlemaps kommer bli av.

Inget ont som inte för något gott med sig

Jag hoppas och tror att vi kommer stärkta ur denna kris. Och inte bara det. Jag tror vi kommer att gå förändrade in i en ny framtid. Och vet ni vad? Jag tror att jag kommer att komma överens med den framtiden också.


Missa inte nästa inlägg. Följ mig gärna på Instagram eller på Facebook för fler bilder och tankar. Klicka bara på ikonerna här nedan. Tack för att du läser mina tankar.


Mer att läsa på Lite mera rosa

1 Comment

Leave a Reply