Meny
Företagande / Personligt / Vardagsfunderingar

Veckans Lite mera rosa – om feelgood, 4good och #företagarinnor

Lite mera rosa – din feelgodbok i bloggform. Har du sett att det är det som denna bloggen utger sig för att vara i headern här ovan. Det är ingen liten hatt jag helt självpåtaget gett mig. Inte heller ingen liten kostym att fylla. Och det vet i tusan om jag alltid lyckas. Men det är mitt mål att du ska må lika bra av att titta in här som att läsa den bästa av feelgoodböcker. Och i veckan har det varit en hel del fokus på just feelgood.

Feelgood

Jag sitter 26 våningar upp på restaurang Himlen i Stockholm. Spanar ner över Söder, Medborgarplatsen och Götgatan. Jag får en känsla och sätter på Peter Jöbacks Stockholm i natt i lurarna.

Solen har börjat gå ner och det är som om en film spelas upp framför mig. Jag ser mig själv där ner i min favoritdel av Stockholm. Ser mig själv, året är 1996 och på Medborgarplatsen spelas finalen i Skandia Beach Volley tour. Jag jobbar som någon slags blandning mellan studioman och scripta. Produktionen sänds i TV3, TV6 och ZTV

Tittar jag lite åt höger ser jag mig själv några år senare, promenerande Folkungagatan upp mot lägenheten jag bor i tillsammans med det övriga teamet. Det är under inspelningstiden för Rummel & Rabalder. Inspelningarna sker i Europastudios i Bromma och vi bor på Söder. Långa dagar, hektiskt schema och barnens favoriter Rummel & Rabalder. Programmet produceras av Decam och går i TV4.

I början av 2000-talet är jag tillbaka på Söder igen. Jag ser mig själv bakom Black Jack och Rouletteborden på Scandic Malmen. Sena nätter varvas med jobbet på Sonera i Akalla.

Så ser jag mig själv promenera ut genom dörrarna på samma hotell. Året är 2007, möjligen 2008. Jag är egentligen på väg till Koh Phangan för middag med kurskollegorna från utbildningen till inköpare. Men jag tar en omväg. Promenerar Götgatan upp. I hörlurarna spelas Peter Jöback och Stockholm i natt.

Tillbaka på Himlen trillar en tår nerför kinden. Av tacksamhet för allt jag får uppleva. Att jag vågat ändra riktning på resan som kallas livet. Och jag nu inväntar hon som följt med mig på en så stor del av den resan.

4good

En stund senare ser jag henne som en reflektion i fönsterglaset. Solen har försvunnit ner i horisonten och himlen färgas klädsamt rosa. Stockholm antar en annan skepnad i skymningen. Jag vänder mig om.

Vi fortsätter alltid där vi slutade sist oavsett hur lång tid som gått. Nu är det inte så länge sedan vi sågs på Stallmästaregården för en staycation. Följer upp vad som hänt sen sist men mest bubblar vi i dubbel bemärkelse om vad som komma skall. Vi skall på Sunshinepodden live med 4good på Oscars. Vi och ungefär 800 andra tjejer ska fylla på själen med inspiration.

4good

Och vilken kväll det blir. Jag ska återkomma till det.

#företagarinnor

Då och då dyker de upp. Hashtagsen man inte visste att man saknat innan de fanns. I veckan hände det. Lina Skandevall på event med Företagarna i Umeå. Temat är kvinnors företagande och jag ser för första gången #företagarinna. Jag är en av dem. Jag har inte tagit steget fullt ut. Men jag är på väg. Jag tänker ta det sakta. Jag vill älska det jag gör och drivas av passionen till det.

På vägen inspireras jag av just Lina. Men även av Annika på Resfredag och Jennifer på jennifersandstrom.se som under hela 2020 tillsammans producerar inläggsserien Företagardrömmen. Rekommenderar varmt att klicka er in på respektive blogg för att inspireras.

#företagarinnor är här för att stanna. Sprid ordet.

#företagarinna

Själv har jag tagit nästa steg som företagare denna veckan och skaffat – trumvirvel – visitkort. Kanske inte så miljövänligt. Men jag ser inget annat sätt att sprida ordet om denna feelgoodboken i bloggform på exempelvis resemässan jag ska på imorgon. Wish me luck.


Fler veckospaningar kan du läsa om du klickar dig vidare hit.

Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar.
Tack för att du läser mina tankar.

No Comments

    Leave a Reply