Meny
Nordamerika / Resor / USA

Låt mig berätta om Serendipity 3

Det var ett tips bland många andra. Jag bad om idéer på saker att göra i New York på min Instastory. Lisa skrev. Om du inte varit och testat frozen hot chocolate på Serendipity 3 så gör det. Hon skrev fler tips. Och många andra hade fantastiska idéer. Restauranger är inte heller normalt de tipsen jag tar till mig först. Men det var något i namnet, och kanske chokladen, som gjorde att jag fastnade. Serendipity.

Det var dag nummer två i New York. Planen var klar. En tur till Brooklyn och en vacker vy över Manhattan. Därefter Metron tillbaka in till Manhattan, en promenad i kvarteren runt Central Park och sedan lunch på Serendipity. Jag tänkte inte ens tanken att jag skulle behöva boka bord. Jag tänkte kanske till och med att jag skulle vara ganska ensam när jag anlände strax efter 11 när de öppnade.

I ett ganska oansenligt kvarter men ändå bara några 100 meter från Bloomingdales ligger det, på 225 East 60th Street. Och där har det legat sedan 1954. Här har kändisar från Marylin Monroe och Andy Warhole till Jackie Kennedy haft sitt stamhak.

En positiv överraskning

Namnet Serendipity kommer från en berättelse om Tre prinsar från Serendip. Serendip som numera är känt som Sri Lanka. Serendipity eller serendipitet står för en oavsiktlig upptäckt, en positiv överraskning vid sökandet efter eller utförande av något annat. Det myntades av författaren Horace Walpole redan 1754 och grundar sig i att prinsarna i berättelsen var experter på att upptäcka saker de absolut inte var ute efter.

Ingenting av detta visste jag när jag traskade de små trappstegen ner till Serendipity mitt i New York. Då var det bara The Frozzzen hot chocholate som lockade.

Och nog var det en Frozen Hot Chocolate allt. Hade jag sett skapelsen innan jag hade jag hoppat burgaren som jag beställde och trodde att jag skulle behöva. Serendipity har en full meny med både mat och efterrätter. Allt i från sallader till omeletter till hamburgare.

Och en film i min smak

En stund senare la jag upp en bild på Instagram stories med kreationen som ställdes framför mig. Har du sett filmen skrev Sandra på lifsresor.se?

Nu har jag det. Och vet du det var en riktig feelgoodfilm precis i min smak.

Är det meningen så händer det

Och meningen var det att jag skulle ta till mig just det där tipset från Lisa. För inte bara var Frozzzen hot chocolate såklart magiskt. Hela tanken bakom ordet serendipity och filmen är precis det jag är övertygad om. Är det meningen så händer det. Universum ser till att det löser sig – lita på känslan. Och under tiden – ta vägen förbi Serendipity 3 och njut av en Frozzzen hot chocholate. Men om du inte som jag reser ensam skulle jag tipsa om att boka bord. För det är poppis. Och jag förstår varför.

1 Comment

Leave a Reply