Meny
Resor / Resplaner

Vi ska till Thailand

Vi har gjort det igen. Varit ganska spontana ändå. Så om tio dagar sitter jag i skrivande stund på ett plan till Thailand. Eller egentligen inte. I skrivande stund sitter jag på ett plan till Wien. Från München. Men från Wien kommer vi sedan att hoppa på ett plan som tar oss till Bangkok. Och rutten är såklart väl vald. Vald utifrån flygbolag och flygplanstyper. Men mer om det senare. För huvudsaken är att vi ska till Thailand.

Förutsättningarna var att det fanns några olika perioder under januari till mars när det var möjligt att åka med bara mindre justeringar i planeringen. Andreas har som jag redan nämnt ett par gånger letat resor med nästan osunt fokus. Och så för en timme sedan dök den där perfekta rutten upp. Och en stund senare var det bokat.

10 dagar i Thailand

Vi reser den 16 januari och det är en poängresa vi tar. Rutten blir Köpenhamn – München, München – Wien, Wien – Bangkok och Bangkok – Phuket på ditvägen. På hemvägen Phuket – Bangkok och Bangkok – Köpenhamn. Vi får därmed åka med två nya flygbolag. Austrian och Thai airways. Och testa två nya flygplanstyper Boeing 777 och 747. Ska man vara ännu mer petig är det dessutom flera olika varianter av 777. Men det sparar vi till trip reporten tänker jag.

Min absoluta höjdpunkt på resan, så länge inget ändras, är ändå att faktiskt få testa Boeing 747 på den korta flighten från Bangkok till Phuket. Att vi sedan åker Business class gör inte det hela sämre.

Boende återstår

Resan är bokad men boende återstår. Jag har varit i Thailand en gång tidigare och då i Khao Lak. I övrigt är jag total Thailands-novis och tar därmed gärna emot tips på områden som är bra att bo i när vi utgår från Phuket och ännu hellre bra hotell eller Airbnb ni har att rekommendera.

Kommentarsfältet är ditt. Tack på förhand.


Följa gärna Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

3 Comments

 • Marias memoarer
  11 januari, 2020 at 19:34

  Vad härligt med Thailand, själv var jag där i oktober ??

  Reply
  • Marias memoarer
   11 januari, 2020 at 19:35

   Hmm, jag la till en hjärtsmiley men det blev tydligen frågetecken istället..

   Reply
   • corneliatoneri
    11 januari, 2020 at 19:44

    Skumt ?
    Det blir inte alltid rätt i WordPress ?
    Ja jag läste om din resa. Såg ljuvligt ut! ?

Leave a Reply