Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Om hösten och förändring inifrån

Jag ogillar egentligen inte hösten. Som novemberbarn har jag ofta sett fram emot hösten. Men jag skulle ljuga om jag sa att den, i alla fall numera, går mig helt obemärkt förbi. Det minskade antalet timmar i dagsljus påverkar kroppen vare sig man vill det eller inte. Därför lockade temat för en öppen meditation jag var på i veckan som gick lite extra. Autumn is the seasonal portal to change. Glömmer jag någonsin bort det sättet att tänka på hösten så påminn mig är ni snälla.

Autumn is the seasonal portal to change

Jag brukar ha en förmåga att känna in och utifrån självbevarelsedriften se det positiva i det mesta. Det mest naturliga som finns, i alla fall här i norden, är att årstiderna skiftar och naturen förändras. När vi går mot ljusare tider är det lättare att följa med och inte kämpa emot förändringen. När vi går mot de mörkare tiderna blir det svårare. Jobbigare. Mer motstånd.

Se förändringarna i naturen som möjlighet till egen förändring. Se det som portaler in i nya möjligheter. Hösten är en av de portalerna. Och en allé i riktigt höstskrud skulle kunna inte bara symbolisera det utan till och med skapa en fysisk möjlighet att se den.

Låt det som tynger dig falla som löven faller från träden. Ömsa skinn. Öppna för förändring. I år har vi en alldeles unik möjlighet. Vi stänger ett decennium. Jag tycker inte det känns lika lätt att se det nu på 2000-talet. Men vi stänger århundradets andra decennium och går in i 20-talet.

Jag ser fram emot 2020. Till och med visuellt är årtalet jämnt och vackert.

2020

Du behöver inte meditera om du inte känner dig bekväm i det. Det är inte en värld jag heller är så hemma i. Jag är egentligen lite för mycket fröken quick-fix för att ha ro till att meditera.

Själv väljer jag att tänka tillbaka tio år tillbaka i tiden. Jag ser de tio åren som passerat som vägen jag kommer ifrån. Vägen jag ska gå är de kommande tio åren.

Hur såg livet ut för tio år sedan när jag stod på samma plats som idag. När vägen jag kommer ifrån låg framför mig. Vad har jag upplevt på den vägen och hur har det förändrat mig. Vad tar jag med mig från den vägen in i de kommande tio åren på nästa väg. Vägen som nu ligger framför mig.

Autumn is the seasonal portal to change

Låt förändringen du gör komma inifrån. Låt förändringen komma ifrån det du önskar och inte ifrån de som förväntas. Känn in. Vad vill du känna snarare än vad vill du göra eller vara. Vad vill du känna?

No Comments

    Leave a Reply