Meny
Personligt / Resor / Vardagsfunderingar

Fem platser där jag vill bo

Annika på Resfredag började, Helena på Oh Darling fortsatte och även Ann-Louise på Från stad till strand har gjort sin lista. Listan på fem platser man kan tänka sig att bo. Listor där man får rannsaka sig själv gillar jag. Där man får analysera sig själv och kanske till och med lära sig något om sig själv. När det gäller just detta ämne inser jag efter en snabb analys att listan ser helt annorlunda ut idag mot vad den gjorde för tjugo år sedan. Här är de fem platser jag kan tänka mig att bo på.

Med en historia på 22 adresser under mina snart 42 levnadsår har jag flyttat i snitt lite mer än en gång vartannat år. Nu är ju inte fallet riktigt så illa men slår man ut det så är det exakt så. Därmed är inte en flytt det som spontant dyker upp i mitt huvud som mitt nästa drag. Men under många år var att flytta något som drev mig och något jag gjorde för att komma vidare och utvecklas. Även om jag inte har landat och känner mig hemma i min nuvarande stad så har jag ändå förlikat mig med tanken på att det är här jag kommer att stanna tills barnen är så stora att de kanske själva valt att byta adress.

Nedanstående lista är en blandning av städer som alltid funnits i mina drömmar som en möjlig stad att bo i och nya favoriter som av en eller annan anledning kommit upp på listan på senare år.

Oslo

Här har vi en gammal favorit. En stad jag länge trodde att jag skulle bo i. Jag vet egentligen inte varför. Men jag har alltid älskat det norska språket och mentaliteten hos de norrmän jag känner. Oslo har jag varit i tre gånger och jag älskar verkligen staden. Men allt eftersom åren går kanske det får bli den där drömmen som aldrig blev av.

Malmö

Det finns ett par städer i Sverige som är mer troliga än andra att jag flyttar till på ålderns höst när barnen är utflugna. En av dem är Malmö, min gamla hemstad. Jag älskar Malmö. Älskar känslan, det kontinentala. Närheten till Köpenhamn och Europa och att det vissa år aldrig blir riktig vinter där.

Sigtuna

En relativt ny ort på listan är Sigtuna. I mars 2013 satte jag för första gången min fot i Sigtuna. Jag åkte på en utbildning som hölls där och jag föll. Handlöst. Från första stund älskade jag denna lilla idyll. Med mitt sedemera stora intresse för flyg och en försiktig tanke om att en gång i livet på ett eller annat sätt få möjligheten att jobba på Arlanda skulle det dessutom inte vara helt opraktiskt att bo just i Sigtuna. Ska bara vinna på Lotto först.

Mallorca

Den enda lite längre utlandsvistelse jag har hittills i mitt liv är den från november och december 1999. Då gick jag på reseledarskola på Mallorca och tillbringade närmare två månader i Alcudia. Och även om jag försöker hitta andra ställen i Europa som skulle kunna vara potentiella möjliga platser att bosätta mig på i händelse av att jag skulle flytta utomlands så återkommer jag till Mallorca som den plats där jag känner mig hemma.

Toscana

Jag får verkligen fundera och kämpa fram en femte plats. Och kanske är det inte helt rätt. Men är det fem platser på listan så är det och som en blixt från klar himmel kommer den till mig. Och detta är verkligen mer av än dröm än realistiskt och det är väl så det ska vara. Toscana mina vänner. Har ni sett Under Toscanas sol har ni dessutom hela bilden klar för er över hur det ska gå till. Annars kan ni se på trailern här och få er en kort summering av själva förloppet.

Vad hände med Karlskrona?

Så vad hände med Karlskrona? Mitt älskade Karlskrona som jag hyllar i parti och minut. Den stad jag kallar hemma. Det är mitt hemma. Men det jag lämnade för sexton år sedan var då inte nu. Det var den jag var då inte den jag är nu. Jag vill ha kvar mitt Karlskrona som det var då. I minnet. Jag kommer att återvända och jag kommer att älska det. Men hemma som i den staden jag bor i blir det aldrig igen.

Detta är fem platser där jag vill bo. Häng gärna på och gör din egen lista.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

4 Comments

 • Resfredag
  19 oktober, 2019 at 15:23

  Så roligt att läsa dina svar! Sa just igår att norska är ett av de finaste språken jag vet – gissar att det också hänger ihop att jag gillar norrmän överlag. 🙂

  Karlskrona… jag kommer med 90 procent flytta tillbaka någon gång, men fattar att det kommer vara ”komplicerat”.

  Reply
  • corneliatoneri
   19 oktober, 2019 at 16:25

   Ja visst är det underbart med norska. En av mina närmaste kollegor på jobbet är norrman. Vi gläds åt dialekten varje dag. Inte ens ordet deprimerad är ju deprimerande på norska.

   Reply
 • Helena - Oh darling, let's be adventurers
  20 oktober, 2019 at 23:35

  Va roligt att du också blev inspirerad att skriva om fem platser där du vill bo. Så kul att läsa om vilka platser som andra skulle valt 🙂

  Reply
  • corneliatoneri
   21 oktober, 2019 at 22:08

   Älskar inlägg när man får fundera lite och kanske till och med lära sig något nytt om sig själv. I detta inlägget blev jag helt på det klara med att Karlskrona aldrig mer blir hemma. Lite trist men ändå på nåt sätt skönt att sätta punkt 🙂

   Reply

Leave a Reply