Meny
Reseinspiration / Resor

Vilken stad drömmer du om?

Vilken stad drömmer du om skrev Towe på comeflywithme.se på sin Instagram. Frågan ställdes efter att hon spenderat några dagar i en stad hon drömt om att besöka länge. Boston. Och det märktes verkligen på hennes uppdateringar både innan, under och nu efter resan att det var en stad hon drömt om. Känslan smittade av sig. Till och med jag började drömma om Boston. Men kanske mest för att Towe presenterade den så fantastiskt. För vilken stad drömmer jag om på samma sätt?

Fördelen med att resa mycket är att världen blir mindre och närmare. Allt blir möjligt och ingen resa för lång. Nackdelen kan jag känna är att det för mig också gjort att jag tappat de där drömmarna. Länge länge var Khao Lak den plats jag drömde om att åka till. Men då drömde jag om att få komma till platsen och göra avslutet som jag visste jag behövde.

New York var också en stad jag drömde om. Dels för att det var en av få städer i USA jag verkligen hade koll på och dels för att jag visste att om jag tagit mig dig hade jag klarat av min stora resa att flyga över Atlanten.

Vilken stad drömmer jag om då egentligen?

Nu när jag har besökt dem båda. Vilken stad eller plats drömmer jag om nu?

Jag har har visualiserat världskartan framför mig och sökt efter platser att fästa mina mentala nålar. Jag har sökt i minnet efter platser jag längtat efter att besöka. Har funderat på sevärdheter eller aktiviteter jag alltid velat se eller göra. Men det är helt blankt i jämförelse med Towes drömmar. Pirret inför Boston som hon skriver om kan jag inte uppbåda inför någon stad.

Fira nyår två gånger

Är det något jag känner ett pirr inför så är det istället en resa till flera orter och av en väldigt speciell anledning. En idé jag fick på nyårsafton förra året. – Är det möjligt att fira nyårsafton två gånger på ett år? frågade jag Andreas och sedan var sökningen igång.

Och jajamen, det är det. Själv använder jag siten flyg.nu för att leta flyg. Den är suverän på många sätt. Dels kan du jämföra flera olika flyg och priser och när man dessutom ska göra längre resor till platser man inte känner till vilka bolag som trafikerar får man en bra bild över möjligheterna.

Du kan göra de inställningar och filtreringar du önskar gällande max flygtid, mellanlandningar samt om du vill resa med några speciella bolag eller allianser.

Klicka på sök och du får sedan upp mängder med alternativ. Utöver det kan du också se bästa, billigaste och snabbaste resa genom bara en knapptryckning. Utöver det är en snabb och stilren med ljusa färger. Kanske en petitess men jag gillar det.

Åk tillbaka i tiden Auckland – Rarotonga

Det knepigaste när det gäller att söka efter denna resan är väl att komma ihåg att söka efter en resa den 1 januari från Auckland för att komma fram till Cooksöarna och Rarotonga den 31 december. Såhär ser en enkel sökning på flyg.nu ut om jag skulle vilja resa redan i år.

Jag hade nog valt det tidiga flyget för att säkert komma fram i tid till tolvslaget. Det andra för året alltså.

Vilken stad drömmer du om?

Vilken stad drömmer du om att åka till? Eller plats? Eller har du en speciell resa du drömmer om som ger dig pirret precis som jag?


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du läser mina tankar.

2 Comments

 • ann beutler
  9 oktober, 2019 at 08:39

  Mina drömmar är nog uppnådda, tyvärr. Har rest väldigt mycket och sett det jag velat se. Fortsätter med att resa, kanske för att jag är van vid det och det är väl trevligt. Roligaste nu är att visa ett av mina barnbarn världen Han har börjat att samla på länder. 6 st har det blivit för Milton 7 år Nästa år planerar jag Finland och England

  Reply
  • corneliatoneri
   12 oktober, 2019 at 14:29

   Va häftigt att få hjälpa barnbarnen att samla på länder :-)- Och kul att få visa dem världen. Och kanske kan vi hitta några nya drömmar.

   Reply

Leave a Reply