Meny
Nordamerika / Reseberättelser / Reseinspiration / Resor

Jorden runt dag fyra – en reseberättelse

Det var aldrig en fråga om utan en fråga om vilken dag. Är man i San Francisco ska man se det staden är absolut mest känd för Golden Gate-bron. Och på vår resa jorden runt dag fyra hände det.

Jag har redan nämnt det. Att jag inte riktigt förstår vad det är som är så speciellt med just Golden gate-bron. Kanske är det för att jag inte sett alla de där filmerna bron förknippas med? Men när vi vår första dag i San Fancisco fick syn på och stiftade närmare bekantskap med Bay Bridge som går till Oakland tyckte jag att den var bra mycket häftigare. Sedan visade det sig vid lite googlande att den var både längre och äldre och då förstod jag verkligen ingenting. Men vad vet jag. Och är man i San Francisco då ska man ju se Golden Gate.

Golden gate – och hur röd den är

Det går finfint att ta bussen ut till Golden Gate men för oss som var på andra sidan stan och hade behövt ta en Muni in till stan innan vi tog bussen ut till Golden Gate var det lika smidigt att ta en Lyft direkt ut. Men först tog vi lite välförtjänt sovmorgon. Klockan hade hunnit slå 11 när vi klev ut genom dörren.

Och så var den bara där. Den där världsberömda bron i det världsberömda diset i San Francisco. Vi traskade runt vid Welcome center och plåtade på alla möjliga olika håll och kanter och sätt. Och så tog vi en liten promenad ut på bron.

Det var inte särskilt blåsigt men ordentligt bullrigt från all trafik och dessutom ganska skumpigt när trafiken åkte över bron. Det var absolut ingen angenäm upplevelse och efter några foton tagna på bron av bron men också in emot Downtown så traskade vi tillbaka och tog bussen tillbaka till stan.

San Francisco

-Jag trodde den var rödare, reflekterade Andreas efter besöket. Och det fick mig att fundera lite i ett inlägg på Instagram. För jag förstår honom. Jag trodde nog också att den var rödare. Som på bilden som inleder detta inlägg. Men i ljuset för dagen var den inte alls så röd. I verkligheten är den ganska dovt röd. Men det gör ju sig inte så bra vare sig på bild eller film och alla andra precis som jag förbättrar verkligheten innan vi presenterar den för alla andra. Resultatet? Att vi blir besvikna på verkligheten. Det tål att tänkas på. Och hur såg bron ut på riktig då? Jo såhär.

Golden Gate

En tidig middag på Marketplace

Dagens första uppdrag var klart. Det andra återstod fortfarande. Att käka en tidig middag på Bouli Bar på Marketplace. En restaurang vi spanade in redan vår första dag när stegen var på väg upp emot 35 000.

Marketplace San Francisco
Marketplace

Detta är inte bloggen med de många restaurangtipsen men här kommer ett av de få. Är du i San Francisco? Stanna förbi Marketplace i Färjeterminalen och käka en pizza på Bouli Bar. Är inte restaurangdelen öppen? Häng i baren. Det är minst lika trevligt. Kanske till och med trevligare.

Dags att packa ihop

Det började bli dags att packa ihop. Det blev en tidig kväll inför vad som komma skulle. Den mest intensiva delen av resan återstår fortfarande. Dag fem spenderar vi stora delar av dagen i San Francisco men då på väg. På väg mot Asien på väg mot Andreas födelsedag som detta året liksom inte finns.


Vill du läsa mer om vår jorden runt resa på 8 dagar än Jorden runt dag fyra? Klicka dig vidare hit för mer reseinlägg och läs om planeringen och varför vi gör denna resa.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

No Comments

    Leave a Reply