Meny
Företagande / Personligt / Vardagsfunderingar

Om deklarationen, eget företag och om det är värt det?

Jag är en av de där få människorna i världen som älskar ekonomi och excel. Jag älskar att betala räkningarna. Självklart vill jag inte att de ska ta hela min lön, men jag älskar momentet att betala in räkningarna och var länge en stark motståndare till både e-faktura och autogiro. Då fick jag ju inte skriva in alla siffrorna själv. Ja ni förstår. Man skulle kanske tro att jag då skulle vara den perfekta egenföretagaren. Det trodde jag med.

Jag har just spenderat en och en halv timme i ett web-seminarie för att begripa mig på hur jag skall deklarera detta första år med en Enskild firma. Inte ens jag som ändå älskar skiten kände mig säker nog för att fylla i det på egen hand. Och jag fick mycket värdefulla tips under den där timmen och en halv.

Det enda jag har gjort under året är att skriva. Syssla med det jag älskar. Jag har skrivit en artikel som blivit publicerad och jag har skrivit inlägg här som på ett eller annat sätt gett några små mindre inkomster. Jag har på det stora hela tjänat lite drygt 6000 kronor.

Efter en och en halvtimme har jag nu fått svart på vitt att dessa 6000 kronorna plus en dryg tusenlapp till är puts väck. För alla de pengarna jag tjänade på min älskade hobby, som blev ett litet jobb vid sidan av, plus tusen kronor till skall jag betala i skatt för att jag verkar ha kommit över någon magisk gräns.

Jag är tacksam för den välfärd vi har. Jag är tacksam för barnomsorg och sjukvård. Missförstå mig inte.

Det enda jag hade velat var att få behålla en liten del av de kronor som en dag kom in på mitt konto efter att jag skickat min allra första egna faktura.

En och en halv timme senare sitter jag nu här 1113 kronor fattigare men rik på kunskapen hur jag deklarerar min enskilda firma.

Over and out. Imorgon är en annan dag.


Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

No Comments

    Leave a Reply