Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

SEO och metataggar eller ”riktiga” läsare – vad motiverar mig att skriva?

De stod liksom nästan och hoppade på stället när jag kom in genom dörren. Jag skulle lämna ett av mina små hjärtan för dagen och fröknarna fanns i hallen när vi kom dit. Efter en stund säger en av dem till den andra:
-Ska vi säga det?
-Ja, svarar den andra nästan lite nervöst.
-Vi måste erkänna en sak för dig säger fröken F och tittar på mig…

Lika mycket som jag älskar att skriva, lika mycket kan det vara en belastning. Som den senaste tiden till exempel. I söndags åkte vi som ni vet till The Box och åt frukost. Med mig hade jag datorn och min planeringsbok. Jag planerade veckans inlägg, här och på Instagram. Jag hade schemat klart. Men orken att skriva försvann någonstans med skurhinkens vatten på eftermiddagen. Och sedan har det varit lögn att vidröra tangenterna.

I flödet ser jag peppande inlägg om egenföretagande, resor, nya och gamla platser. Gör det nu, vänta inte! Det blir aldrig rätt tillfälle. Bara gör. Och själv har jag hellre lagt mig innan solen gått ner och väntat på en ny dag än att skriva.

I poddar och blogginlägg läser jag om metabeskrivningar och sökordsoptimering. Underrubriker och taggar. Hur du på allra bästa sätt skriver inlägg som skall leva länge och i allra bästa fall generera trafik i många år framöver. Ibland taggar det mig, men allt som oftast är det mig övermäktigt att förstå.

Dagens statistik på mitt Google Analytics-konto är inte så mycket att stoltsera med. Men vad gör det?

-Vi måste berätta. Vi läser din blogg! Och vi tycker om att läsa den. Speciellt när du skriver om att man inte mår så bra. Det är så peppande.
De tog verkligen sats för att berätta, lite som att det inte var okej. Som att de läste den fast de inte fick, fröknarna på dagis.

Till Er två som ”erkände” vill jag säga tack. Tack med stora stora bokstäver. Det är händelser som den som gör att jag vet varför jag skriver.


Om de där stunderna som är lite mindre rosa kan du läsa mer om här

Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

4 Comments

 • ann beutler
  24 mars, 2019 at 18:32

  Ja bra kör på bara..utvärdera efter ngt år till

  Reply
  • corneliatoneri
   28 mars, 2019 at 18:03

   Ja det är lätt att bli för snabb på att utvärdera. Man får ha tålamod. Inte min bästa sida dock 🙂

   Reply
 • FREEDOMtravel
  26 mars, 2019 at 07:24

  Självklart inspirerar riktiga läsare mest! 🙂 Roligt när man får feedback! (Sedan hoppas jag ju förstås att de människor som hittar in via Google också är ”riktiga” ;))

  Reply
  • corneliatoneri
   28 mars, 2019 at 18:03

   Ja precis. Därav mina fnuttar över riktiga 🙂 Älskar ju kommentarer från okända till exempel. Så det är ju lika uppskattat 🙂

   Reply

Leave a Reply