Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Vad hände med brunkräm och rouge?

-Vilka produkter använde du?
Frågan kommer från min åttaåriga dotter. Hon tittar på YouTube ibland och har sett flera tutorials när det gäller sminkning och börjat ett visst intresse för att skapa egna kreationer. Brunkräm och rouge svarade jag och fick en förvånad blick till svar.

För en tid sedan fick hon till sin stora glädje testa på mig med mitt smink. Det var en andaktsfull stund och jag tyckte att hon klarade det mycket bra för att vara första gången. Andra gångens resultat ser du i bilden ovan.

Jag sminkar mig långt ifrån varje dag och när jag en dag har gjort mig till och faktiskt gjort det reagerar hon när jag kommer ner för trappen. Och så kommer frågan som inleder detta inlägg.

Vid något tillfälle kan jag ha råkat nämna ordet brunkräm. Troligen i ett försöka att göra det mer lättbegripligt för henne. Men hon tittade bara med mycket stora ögon på mig och sedan kom ett hysteriskt skratt.

-Brunkräm, vad är det? När jag förklarade konceptet tittade hon menande och sa.
-Jaha, du menar foundation?

Inte heller rouge finns längre. Blush tror jag man kallar det nu för tiden. I oförstånd trodde jag först att rouget ersatts av contourpaletten men det verkar vara något helt annat. Och då har jag inte ens kommit till bronzing eller highlighter.

Vad hände med brunkräm och rouge egentligen?

Mvh *hopplöst lost i sminkdjungeln*


Och så till sist. Du vet väl om att du kan följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer inspiration. 
Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

2 Comments

 • FREEDOMtravel
  26 mars, 2019 at 07:27

  Oj den där terminologin skulle jag aldrig klara! Jag vet ju knappt vad brunkräm eller rouge är (har aldrig sminkat mig, förutom när jag som barn var med i en teatergrupp ;))

  Reply
  • corneliatoneri
   28 mars, 2019 at 18:02

   Haha, nej det är sannerligen en djungel även om man som jag sminkar sig. (Inte dagligen dock och dagarna jag inte gör det är ljuvliga eftersom man slipper avsminkningen ;-))

   Reply

Leave a Reply