Meny

Hur märkligt det än kan låta så finns det faktiskt et finns en alldeles speciell anledning till att vi spenderar midsommar 2017 i airbnb på Arlanda.

För två år sedan inföll midsommarafton den nittonde dagen i juni. Planen var att spendera kvällen på fest på östgötaslätten strax utanför Linköping med vänner, kända och okända, nya och gamla. Men de dagarna av juni som redan hade passerat hade vänt upp och ner på hela min värld. Först en flytt till det egna boendet efter ett drygt halvår av planer för det som skulle bli det slutliga beviset för att det liv som varit mitt de senaste elva åren kommit till ända och att oskrivna blad skulle börja fyllas med ännu okänt innehåll. Och de nitton dagarna som hittills hade gått hade inte låtit de blanka bladen förbli oskrivna särskilt länge.

Midsommar med ändrade planer 2015

Att spendera midsommarafton i ett större sällskap och bland mycket människor jag hittills inte hade träffat kändes plötsligt som en uppgift jag inte orkade ta mig an. Istället avbokade jag planerna med en enda tanke. Att ensam i min nya lya försöka samla tankarna och lägga pusselbitarna på plats.

Bara någon dag innan ställde han som var den största anledningen till att de blanka bladen nu var fullklottrade med ganska osammanhängande tankar, frågan om jag hade något emot att spendera midsommarafton tillsammans. Och förutom att spendera den helt ensam i ett försök att komma tillrätta med alla snurrande tankar och känslor, kunde jag inte tänka mig något bättre. Det blev en midsommarafton med tacos och rödvin och en sen promenad. Bara han och jag.

Airbnb på Arlanda

I år tog vi det sättet att fira och uppgraderade det lite till det som liksom kommit att bli vi. Via airbnb hyrde vi ett supermysigt litet boende precis bredvid Arlanda. Spenderade eftermiddagen med flightspotting och kvällen med – jajamensan tacos och rödvin och en sen promenad bort till en av landningsbanorna. Midsommar precis som vi vill ha den.

2017-06-23 21.32.33
På nedervåningen huserade vi. Bara några minuter från Arlanda men mitt i skogen.
2017-06-23 19.10.34-1
Det enda som bröt lugnet var planen som lyfte och som kunde skådas från det lilla köksfönstret.
2017-06-23 17.09.06
Fräscht och fint boende hos Hans som var värd.
2017-06-23 15.41.04
Och så massor av flightspotting såklart. Det är nästan omöjligt att fånga hur nära man kan komma planen här.
2017-06-23 15.56.00
Vädret på midsommarafton var alldeles lagom. Inte för varmt och inte för kallt. Och med moln som gav lite extra krydda till fotona.
2017-06-24 09.54.07
Midsommardagen bjöd inte på lika fint väder men några landningar hann vi med att fånga innan vi begav oss hemåt igen.
2017-06-24 10.05.46
Kärlek!

Är du också intresserad av flightspotting. Läs gärna fler av inlägg om flightspotting.

Är du istället intresserad av våra erfarenheter av airbnb runt om i världen, klicka dig gärna vidare hit.

No Comments

    Leave a Reply