Meny
Förträffliga Östergötland / Svenska resmål / Östergötland

Countryside café – med countryn, våfflan och känslan på rätta stället

Strax utanför Fornåsa mitt på Östgötaslätten ligger ett riktigt mysigt utflyktsmål – Countryside café. I en lada inredd med perfektion och känsla öppnade våren 2024 ett våffelcafé med countryinspiration. Väl värt en omväg.

Camilla-Maria och Lars-Håkan som ligger bakom Countryside café bor själva på gården. Och i den lilla Drängstugan en bit bort har de ett airbnb som är värt ett helt eget inlägg och det är på gång. Enda anledningen att jag ännu inte skrivit det är för att orden om dess förträfflighet inte räcker till.

En dröm som gick i uppfyllelse

Redan första gången jag besökte Camilla-Maria och Lars-Håkan och kikade på deras airbnb som nämns ovan, det var sommaren 2021, så pratade Camilla-Maria om en dröm. Drömmen att öppna café i ladan. Och under hösten 2023 började det hintas på deras sociala medier att något var på gång. Vid nyår avslöjade de vad och den första maj slog de upp dörrarna till Countryside café. Countryside har i detta fallet två meningar. Temat här är utan tvekan country, men visst är det också så att det ligger on the countryside.

Vi var självklart där på premiären. Och valde sedan någon vecka senare att ta med svärmor dit när hon var på besök.

Countryside café i Fornåsa

Ta en stund att kika på alla detaljerna vid ditt besök. Lars-Håkan är en fena på att bygga både snyggt, smart och hållbart. Mer än du kan ana här är återbruk. Och du kanske inte märker det vid första anblicken men ta en titt på lampskärmar och annat och se om du kan se vad det egentligen är gjort av.

Våfflor och hembakat

Våfflorna är själva hjärtat i caféet, förutom countryn då, och de (våfflorna alltså) finns i två varianter, belgiska och vanliga. Vi har valt belgiska båda gångerna och kan intyga att de är riktigt smarriga. Men nästa gång måste jag nog testa en av de hembakade chokladbollarna också. För en nästa gång kommer det definitivt att bli. Caféet är öppet varje lördag 11-17 om inget annat anges på deras sociala medier så håll utkik där.

Tips på andra utflyktsmål i närheten är bland annat Kornettgården, ett nostalgimuseum utan motstycke. Och Antikea Nostalgistallet som ligger alldeles intill Countryside café – loppis, kuriosa och antikt.

2 Comments

Leave a Reply