Meny

Norrköping är bra på mycket och en av de sakerna är mysiga caféer. Kanske krävs det att hålla fanan högt efter epoken med Café Norrköping på SVT? Yngre läsare får googla det begreppet. Idag serverar jag hur som helst 3 cafétips i fikastaden Norrköping du inte ska missa att besöka.

Tinas Café å sånt

En av mina absoluta favoritplatser i Norrköping är mysiga Knäppingsborg och här hittar vi vårt första café. Men innan vi pratar mer om det måste denna historienörd informera om att namnet Knäppingborg kommer från den vikingaborg som låg på platsen under medeltiden. Kvarteren som de ser ut idag härstammar från 1700-talet. Då var det industrier med både snus och mjöltillverkning bland annat. Och vi kan se mjölet som en fin övergång till det vi egentligen ska prata om – Tinas café och sånt. Hembakt så långt ögat kan nå. Vanliga tårtor och smörgåstårtor eller kanske för dagen en räkmacka.

Lika gott som fikat jag avnjuter är, lika mysiga är lokalerna. Älskar exempelvis citaten här nedan och kan inte vänta på att krypa ner i någon av fåtöljerna när ”brasan” är tänd de något kallare månaderna i kalendern.

Tinas Café å sånt hittar du på Skolgatan 1 (kartan öppnas i Goole maps).

Läs mer: Här hittar du tips på ännu fler café i Östergötland

Marikas Café & Inredning

Näst på tur är en plats jag är glad att jag har uppmärksammat på sociala medier innan jag besökte det. För lika genuint och mysigt som Tinas ligger i Knäppingsborg. Lika ogenuint ligger Marikas. Men låt dig inte luras!

Precis intill fotbollsarenan där IFK Norrköping spelar sina hemmamatcher och inte mitt i stan. I bottenvåningen av ett helt vanligt hyreshus. Och det är det jag menar med att jag kanske inte hade trott på mysigheten om jag bara sett utsidan.

Precis som namnet antyder – café och inredningsbutik i ett men också lunch 11:30-13:30 på vardagar. Bakverk i regnbågens alla färger. Mycket med rosa och mycket med Dumle som är en solklar en favorit hos Marika. Våfflor i mat och söt-version. Jag avnjuter en matvariant till lunch och kan verkligen rekommendera det. Hembakat och veganvänligt.

Marikas Café & Inredning hittar jag gärna tillbaka till på Albrektsvägen 157.

Kafé Kuriosa

Det kafé på listan som jag ännu inte personligen kan uttala mig om men som ändå får en plats på listan med hänvisning till två säkra källor. Det ena en vän till mig som själv driver café fast här i Linköping. Det andra White Guide Sverige som har Kafé Kuriosa med på sin lista över rekommenderade caféer i Sverige.

Ett klassiskt café i nostalgisk miljö. Mer fika på riktigt än såhär blir det inte. Inredning från förr och fler än sju sorters kakor att välja på även om just det lilla kakfatet man kan beställa med minivarianter av sju sorters kakor verkar vara en riktig höjdare. Här kan du även äta lite matigare alternativ.

Inom kort blir det ett besök för mig, och då styr jag kosan till Hörngatan 6.

3 cafétips i fikastaden Norrköping

Det är mina 3 cafétips i fikastaden Norrköping. Har du något annat favoritcafé i Norrköping, eller vill du tipsa om ditt favoritcafé i en annan stad. Berätta gärna i en kommentar och glöm inte skriva en rad vad som är så speciellt med just det caféet.

4 Comments

 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> 3 cafétips i fikastaden Norrköping […]

  Reply
 • […] Läs hela inlägget av Lite mera rosa här –> 3 cafétips i fikastaden Norrköping […]

  Reply
 • Angelica Ljungcrantz
  4 juni, 2022 at 10:00

  Cafe Täppan i Norrköping är det finaste, bästaste, godaste och trevligaste som finns i stan.

  Reply
  • Cornelia
   4 juni, 2022 at 10:50

   Har hört så mycket gott om Täppan att det definitivt får bli nästa jag testar. Tack för tips 🙂

   Reply

Leave a Reply