Meny
Företagande

Social Media Academy – ett lördagstips hur du lyfter dina sociala medier

Reklamsamarbete med Social Media Academy

Det är på dagen, nästan på sekunden, exakt tio år sedan jag för första gången satte min fot på Linnéuniversitetet i Kalmar och påbörjade min utbildning i Journalistik- och medieproduktion. Jag skulle bli journalist. Och första dagen spenderade jag som bilden nedan visar. Med ett blått band i huvudet som nolla. Det var både första och enda dagen. Klassens tant, redan då 31 på väg mot 32, var inte så sugen på det där med nollning.

Min utbildning var som namnet också antyder inte en utbildning för bara skrivande journalistik. Och ganska omedelbart blev vi också upplysta av våra lärare som de allra flesta hade en fot kvar i arbetslivet, på någon redaktion eller som egen företagare, att journalist på ett tidningshus som man varit tidigare det skulle inte finnas kvar länge till. Nej, de flesta stora tidningshusen skulle nu bli mediehus. Och skrivande journalister förväntades inte bara skriva utan producera annan typ av media.

Videoreporter på 24Corren

Detta är tio år sedan. Under min korta men intensiva karriär som journalist, jag valde ju sedemera att gå tillbaka till mitt kontor med journalistiken som den ”hobby” du tar del av just nu. Men under min korta tid som journalist på Östgöta Correspondenten i Linköping såg jag precis det som mina lärare berättat för oss om. Tidningshuset blev ett mediehus. Själv hade jag min plats på tidningens TV-kanal men det hände både titt som tätt att jag producerade text till både web och tidning. Allt emellan varven som vi läste in toppnyheterna till husets radiokanal.

Nya titlar på CV:t

När mina före detta studiekamrater nu för tiden uppdaterar med sina nya tjänster på LinkedIn är det sällan jag ser de klassiska titlarna som redaktör eller journalist. Istället står det ”Content Process manager”, ”Content Manager”, ”Content Marketing Specialist” och så vidare. Det var inte detta vi läst och fick universitetspoäng i. Men det är så dagens samhälle ser ut. Vill du jobba med kommunikation då behöver du kunna sociala medier inte bara pressutskick.

Oavsett om du vill jobba som Content manager på ett företag eller om du precis som jag vill jobba för att ditt eget lilla företag skall nå ut i sociala medier behöver du praktisk kunskap. Och där inte universiteten och högskolorna eller kanske inte ens KY-utbildningarna hänger med. Där gäller det att ta hjälp från någon som jobbat i branschen länge. Någon som själv har sett vad man behöver komplettera med när nyexaminerade kommunikatörer kommer ut på sitt första jobb.

Social Media Academy

Jag upptäckte Alexandra Bylund när jag själv sökte efter poddar och kunskap. Allt för att börja kryssa mig runt i världen av algoritmer, hashtags, captions och enhetliga flöden. Och sedan den dagen för ganska många månader sedan nu när jag lyssnade på första avsnittet av hennes Sociala medier- och kommunikationspodden så har hon varit en ständig källa till kunskap och inspiration.

Jag är därför superstolt över att ha blivit utvald som Affiliate för Alexandras utbildning Social Media Academy. En webbutbildning för dig som vill bli proffs på sociala medier oavsett om du är egenföretagare eller vill jobba som Social media manager.

Det unika med denna utbildningen är att den är framtagen efter de behov Alexandra själv sett när nyexaminerade kommunikatörer kommit ut på sitt första jobb. Utbildningen är alltså framtagen med erfarenhet av vad det är som behöver kompletteras och stärkas. Konkreta saker du behöver kunna för att jobba med sociala medier.

Gratis webinar till dig

Blir du nyfiken på att veta mer om utbildningen kommer jag att berätta mer inom kort. Men titta gärna redan nu in på utbildningens hemsida och boka in dig på ett gratis webinar med titeln: ”Så lyfter du företagets sociala medier till nästa nivå”. Där du får handfasta tips och tricks för hur du lyckas bättre på sociala medier. Anmälan gör du på länken ovan. Och det finns flera tider att välja mellan.

Social media academy

Nu hägrar frukosten här nere på Gran Canaria. Önskar er en härlig sista lördag i augusti.

No Comments

    Leave a Reply