Meny
Resor

Aprilskämten med restema – hela listan och favoriten

I SVT´s morgonsoffa i morse konstaterades att aprilskämtet var i det närmaste dött och att det är allt färre som aprilskämtar. Men det verkar inte gälla resebranschen. Eller vad säger ni? Har ni sett aprilskämten med restema? Vissa med lite mer finess än andra och vissa riktiga fullpoängare.

Ving berättar om semesterfiraren Jan ”Julle” Andersson som varit försvunnen sedan han åkte på semester för 40 år sedan och nu återfunnits på nuvarande Sunprime Atlantic View på Gran Canaria.

TUI lanserar ett hotellkoncept endast för barn mellan 6-11 år där det serveras efterrätt till förrätt och frukost till middag. Minibaren ersätts av minifrysar. Jag skulle gissa att det skulle vara populärt koncept. Om det hade varit på riktigt förstås.

Apollo å sin sida utökar sitt nyligen lanserade ”Live a little”-koncept med flera olika tillägg. Som att göra entré på ditt resmål med fallskärm eller dejta en kärlekskrank ”local”.

Aprilskämt

Luftballong och skidanläggning i Skåne

Rolfs flyg & buss öppnar upp för storstadsresor med luftballong och byter samtidigt namn till det mer beskrivande namnet Rolfs flyg, buss & luftballong.

ESS group som bland annat ligger bakom både Steam hotell och Ystad Saltsjöbad storsatsar på skidåkning i världsklass på hemmaplan. Och inte i fjällen utan i just Ystad när de lanserar Ystad Winter Wonderland.

Snö är även temat på Birka cruises nya koncept birkabacken som ska erbjuda skidåkning till sjöss året runt.

Och som om det inte vore nog på vintertemat så offentliggör STF att de i maj öppnar en helt ny fjällstuga på Hammarbybacken i Stockholm.

Hotell Victory och champagnebad

Ett av mina egna favorithotell Clarion Collection hotell Victoria i Jönköping skriver på sin Instagram att efter att två år i rad ha vunnit Collection hotell of the Year tyckte man att det var dags att det skulle synas i deras namn. Namnbytet har gått igenom lagom till första april och numera heter hotellet Clarion Collection hotell Victory.

En annan nyhet som låter lite för bra för att vara sann (och även som ett visst mått av alkoholmissbruk) är The Lamp hotell & spa i Norrköping som till påsk planerar att fylla badkaret med Veuve Clicquot. Tre champagne-badtider per kväll erbjuds mellan den 18-20 april. Inte kan det väl vara en sanning.

Aprilskämt

The Winery hotell berättar stolt på sin Instagram att vinet nu inte bara flödar i kranarna i baren utan även i handfaten på rummen, nästa projekt är att hitta en passande tandkräm till.

Även bloggkollegor hänger på

Men det är inte bara de stora resebolagen som satsar på aprilskämt. En resebloggarkollega släpper idag nyheten om att Arlanda beach öppnar i höst. För den flygrädda eller den som av annan anledning inte fill flyga – ta tåget till Arlanda och stanna på marken på semestern.

Men bäst av dem alla

Jag tycker många har lyckats bra i år. Men för att hitta den bästa måste jag nog i år ta er med till vårt grannland i sydväst, Danmark. För högaktuellt i dessa tider är ju detta med tidsskillnader.

TUI i Danmark ligger steget före och ger nu semesterfirarna mer valuta för pengarna när de tar bort tidsskillnaden på utvalda destinationer.

”Tidsforskelle er i mange tilfælde, som vi ser det, unødvendige. Vi tilpasser derfor afrejsetider og tilrettelægger driften af vores hoteller, så gæsterne slipper for ’mistet ferietid’ og unødvendig jetlag,” siger Mikkel Hansen, pressechef for TUI i Danmark.

TUI skriver i sitt pressmeddelande att vissa lokala samarbetspartners, bland annat i Thailand är oroliga för att det skall skapa förvirring. Men researrangören känner sig säker på att de extra timmarnas semester detta skapar är till gagn för resenärerna.

Och inte bara det. Detta öppnar också upp för en helt ny tjänst i bolaget som nu söker efter en Time Difference Satisfaction Lead.

Mitt pris för bäst aprilskämt 2019 tillfaller definitivt TUI Danmark.


Vilken är din favorit? Eller har jag missat någon i flödet. Kommentera gärna nedan och gör listan komplett.

Följ gärna Lite mera rosa på BloglovinFacebook och Instagram för ännu mer vardagsinspiration.

Omslagbild från TUI Danmark

3 Comments

 • FREEDOMtravel
  1 april, 2019 at 20:51

  Haha, jättebra ju! Gillar det där med Rolfs flyg, buss och luftballong 🙂 Vi skämtade inte alls i år, vilket vi egentligen borde med tanke på att vi hade resenyheter idag … Förra året skojade vi lite: https://www.freedomtravel.se/2018/04/charter-till-nordkorea-blir-stort/

  Reply
 • FREEDOMtravel
  1 april, 2019 at 20:52

  Kul! Och bra samlat!!! Skrev en kommentar precis, men den försvann … hamnade i skräpkorgen eftersom jag inkluderade en länk kanske?

  Reply
  • corneliatoneri
   1 april, 2019 at 20:55

   Tror bara jag var tvungen att godkänna den.
   Båda borde synas nu.
   Tack ??????
   Er variant förra året var ju klockren! ???

   Reply

Leave a Reply