Meny
Personligt / Vardagsfunderingar

Allt det där jag önskade

Hon hänger av sig jackan på kroken, vinkar ett glatt hej och sedan lägger fröken Therese armen om henne och de går tillsammans in mot frukostbordet på fritis. Therese som bor två hus bort och som till barnens förtjusning går förbi oss ibland på väg mot bilen. Då spelar det ingen roll att det inte är jobbdag. Therese är lika poppis vardag som helg. Sommarlov som höstvecka.

-Vill du också ha rostat eller vill du ha gröt hör jag Therese fråga innan jag dörren går igen bakom mig och jag traskar hemåt.

Det är en ynnest att få lämna sitt barn till frukost med tända ljus och en härlig stämning med personal som är välkomnande och inkluderande. När jag en stund senare åker förbi i bilen på väg mot jobbet skymtar jag henne i snön tillsammans med ett gäng kompisar.

Några timmar senare är fördrinkarna uppdukade tillsammans med jordgubbarna. Fördrinkar på lättdryck med smak av granatäpple. Hår ska lockas och läppar ska få lite glow med hjälp av skimrande läppglans. Sminket som är hett eftertraktat får vänta några år till.

Det är deras andra skoldisco och man kan ta på spänningen i luften. Outfiten är utvald sedan dagen innan. Pengarna ligger på sin plats i den lilla handväskan. En stund senare får jag självklart inte följa med när de går den korta biten ner till skolans matsal.

Hon får allt det där jag bara kunde önska mig och hennes lycka är min. Hon får en trygg uppväxt i ett område där både kompisar och fröknar bor helt i närheten. Hon har ett järngäng runt sig som backar upp och stöttar precis som hon. Fritidsaktiviteterna saknas inte oavsett om det är gympapass eller eftermiddagslek och sova-över-kvällar.

Älskade barn – mitt allt.

No Comments

    Leave a Reply