Meny
Förträffliga Östergötland / Resor / Sparesor / Svenska resmål

Högby spa – ett familjärt och mysigt spa i Östergötland

Det finns lite olika spa att välja mellan i Östergötland och jag gör så gott jag kan för att pricka av dem alla på min lista. Senast i raden av besökta spa är Högby spa dit vi åkte på min sambos födelsedag i maj. Vi hade bokat in oss, eller ska jag säga jag hade bokat in oss, på ett av deras erbjudanden – Kvällsro och tog med Andreas som en liten överraskning.

Högby spa ligger mellan Linköping och Motala ganska nära väg 34 vid Borensberg och här hittar du en liten och genuin spaanläggning med fokus på kvalitet och gott gästbemötande. Och det är inte bara något som står i reklamen – det var något som genomsyrade hela vår upplevelse under besöket.

Kvällsro på Högby spa

Vi bokar paketet Kvällsro. Det innebär att man äter en god soppa innan man njuter i spa-avdelningen. Och när man så önskar blir man sedan serverad fika. Vi valde att vänta med fikan till en bit in i spastunden och avnjöt den intill poolen.

Hamam och varma pooler mitt på Östgötaslätten

Vad sägs förresten om lite turkisk hamam mitt på Östgötaslätten? Ja, förutom spadelen som innehåller flera varma pooler både inomhus och utomhus, ångbastu, torrbastu och relax kan du även boka behandlingar.

Konferens med anor på Högby spa

Högby gård har anor sedan 1600-talet och familjen har verkar på gården sedan dess. På gården finns konferensmöjligheter och övernattning. 36 bäddar fördelade på 20 rum.

Högby spa ligger vackert på Östgötaslätten med utsikt över fälten och stillheten men ändå med närhet till väg 34. Såhär hittar du hit. (Karta från googlemaps)

En härlig plats för avkoppling och massor av njut.

Vill du läsa om fler sparesor hittar du dem alla samlade här.

5 Comments

Leave a Reply