Meny
Personligt / Resor / Vardagsfunderingar

Att landa i vardagen och vara tacksam

Utanför köksfönstret ger vattenspridaren några droppar till den nyklippta gräsmattan. Den sista tvättmaskinen för dagen är körd. Tacosen är i det närmaste klar och jag sippar på ett glas rött. Att jag för bara lite drygt ett dygn sedan spanade ut över Qatars öken vid landning i Doha känns nästan som en dröm. Hur underbart det än är att vara på resande fot är det också underbart att landa i vardagen tacksam.

Borta jättebra men hemma ännu lite bättre skrev jag i ett Instagraminlägg efter vi landat på Arlanda igår. Kanske är det självbevarelsedrift. Kanske är det för att jag faktiskt gillar båda lika mycket men på olika sätt. För lika underbart som det är att vara på väg iväg lika mycket älskar jag att komma hem.

På väg bort eller hem

Det är få saker som slår känslan av att vara på väg. Och jag tror att det är därför jag är så förälskad i atmosfären på Arlanda. Aldrig är världen så nära som där. Aldrig är det så många människor på väg som på en flygplats. Det är en charm att vara på väg bort. Men att vara på väg hem är fantastiskt.

Att få landa på sin egen flygplats. Att känna igen dofterna och platserna. Kunna kommunicera på sitt eget språk. Känna till regler och rutiner.

Eller att landa på ett flygplats på andra sidan jorden. Känna okända dofter. På engelska blandat med lite teckenspråk försöka komma fram till om det är vänster eller höger tumme jag först ska lägga upp för avläsning och sedan ställa sig duktigt på höger sida i rulltrappan bara för att inse att i detta landet står man till vänster och släpper förbi folket på språng till höger.

Oavsett är du på väg. På väg bort eller på väg hem.

Möjligheter

Och kanske är det vetskapen om att jag snart har möjligheten att resa igen som gör att jag landar hemma lika tacksamt som borta. Jag är tacksam över möjligheterna jag har att se och uppleva. Tacksam över möjligheterna att finna ro i mitt eget hem. Jag är tacksam över att älska min vardag. Och jag är tacksam för att kunna längta både bort och hem. För hade jag inte haft något att kalla mitt hem hade jag inte kunnat längta bort. Hade jag inte haft möjligheten att resa bort hade jag inte kunnat längta hem.

Tacofredag

När tacoingredienserna hackas febrilt och fredagsmyset väntar. Då är jag hemma. Då har jag landat i vardagen. Tacksam för det jag har och det jag kommer att få. Tacksam för livet och glädjen.

Berättelsen om våra sista dagar på vår jorden runt resa kommer. Men idag är jag uppfylld av att vara hemma och att få landa i vardagen tacksam.


Och så till sist, en liten uppmaning att följa Lite mera rosa på Facebook eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller följ mig på Instagram för mer bilder och tankar. Tack för att du vill dela mina tankar med mig.

2 Comments

 • ann beutler
  1 juni, 2019 at 12:22

  Väldigt bra formulerat!

  Reply
  • corneliatoneri
   2 juni, 2019 at 13:16

   Tack <3

   Reply

Leave a Reply