Meny
Reseinspiration / Resor / Svenska resmål

Här bor du billigare om du skippar sociala medier – The check out suite

Ett litet rum på Avenyn i Göteborg har blivit världskänt. Medier i bland annat USA, Israel, Thailand, Sydafrika, Nya Zeeland och Dubai har skrivit eller pratat om rummet. Och den enda anledningen är att man i rummet uppmuntras att inte spendera tid på sociala medier. Allt i The check out suite.

The Check Out Suite heter det och finns på Hotell Bellora i Göteborg och det är bara att erkänna det – ESS Group har gjort det igen. I ett samarbete med Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän som jobbar förebyggande med digital hälsa för barn, ungdomar och familjer har man skapat ett rum där man uppmuntrar till att koppla ner sociala medier och vara social med varandra istället.

Checka ut från sociala medier

– och in på Hotell Bellora

Frihet under ansvar

Och det bygger inte på frihet under ansvar. Rummet är utrustat med den smarta lampan Skärmfri som kalkylerar priset efter hur mycket tid gästerna spenderar på sociala medier. När gästerna kopplar upp sina telefoner via hotellets WiFi räknar lampan tiden som du spenderar på Instagram, Facebook och Twitter. Lampans sken börjar på vitt och när den slår om till rött har rummet nått fullpris. Trettio minuter är maxtiden.

500 familjer och par har redan anmält intresse för att bo i rummet så man skulle kunna gissa att hotellet ser över möjligheten till flera likadana rum.

Jag reflekterar lite över om jag själv skulle bo i rummet. Visst skulle jag klara det men känner jag mig själv skulle jag nog behöva avinstallera apparna eftersom jag märkt att fingrarna omedvetet styr mot Instagram så fort jag stängt av larmet på morgonen.

Vad tycker du om idén? Hade du klarat det? Skulle du vilja klara det eller är det det dummaste du hört?


Sugen på en hotellvistelse? Hitta inspiration, läs mina övriga hotellrecensioner här.

No Comments

    Leave a Reply